Bütün Lahana Dolması

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    KuşbaşI eti, kapaklı bir tencereye koyup, kısık ateşte pişmeye bırakın. Diğer tarafta lahanayı yıkayın ve kök tarafından, dışta 4-5 yaprak kalana kadar oyun. Kase lahananın içine küçük delikler açın 1 paket toz bulyonlu suda 25 dakika haşlayın. Haşlanan lahanayı süzün. Diğer tarafta, et bıraktığı suyu çektikten sonra, 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Arpacık soğanı ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, kekik, 1 paket toz bulyon ve salçaları ilave edin. 8-10 dakika çevirin. Lahanın içine, hazırladığınız malzemeyi sıkıca yerleştirin. Doldurulmuş lahanayı, alüminyum folyoya sarın. Folyoyu bazı yerlerinden çatalla delin. 2 su bardağı haşlama suyuna 1 paket toz bulyon ekleyin. 40 dakika düdüklü tencerede pişirin. Sarmısakları dövüp, yoğurda ilave edin. Lahanın üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağında yakılmış pulbiberi gezdirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...