Bayat Ekmekli Alinazik

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun. Kararmamaları için limonlu suda bekletin. Ekmek veya pideyi küçük doğrayıp, 1 kahve fincanı sıvıyağda hafifçe kızartın. Ayrı bir yerde kıymayı 1 tatlı kaşığı sıvıyağda soteleyip, tuz ve karabiberi ekleyin. 1 diş sarmısağı dövün. 1 su bardağı süzme yoğurda sarmısak ve suyu ilave ederek karıştırın. Patlıcanları incecik doğrayıp, dövülmüş yarım diş sarmısak ve 2 çorba kaşığı süzme yoğurtla karıştırın. Servis tabağına alın. Üzerine sırasıyla patlıcanlı karışımı, sarmısaklı yoğurdu ve kıymayı yerleştirin. Pulbiberi tereyağında kızdırıp kıymanın üzerine gezdirin. Maydanozla süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...