Bakla Kavurması
Malzemeler
Yapılışı
-
1
AYIKLANIP yıkanmış baklaları çok az su ilavesi ile yumuşayana dek haşlayalım. Daha sonra baklaları, yarım cm eninde küçükçe doğrayalım. Önce sıvıyağda, küp doğranmış soğanları pembeleştirelim. Sonra haşlanmış baklaları ilave edelim. Tuzunu ve pulbiberi ayarlayıp 5-6 dakika, arada bir çevirerek kavuralım. ‹ndirmeye yakın ince kıyılmış dereotunu ekleyip karıştıralım ve tavayı ocaktan alalım. Servis tabağına aktardığımız kavurmanın üzerine dilersek yoğurt gezdirip, pulbiber serpelim. Servis yapalım.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL