Asma Yaprağına Sarılmış Bonfile(Fırınlanmış incir ve kızılcık marmeladı ile)

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bonfileyi iyice döverek açın. Taze kekik, tarhun ve limon suyu ile tatlandırın. Tuz ve karabiber serpin. Hazır yaprak sarmaları içine dizip rulo şeklinde sarın. Izgarada ya da yapışmaz yüzeyli tavada pişirin. İncirleri dilimleyip 180 derece fırında hafifçe pişirin. Bonfile dilimlerini 2 ya da 3 parçaya kesip servis tabağına yerleştirin. İncirleri de tabağa alın. Kızılcık marmeladını bonfile dilimlerinin üzerine gezdirerek, sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...