Ananaslı Enginarlı Hindi

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Temizlenmiş hindiyi bir tencereye alın. Üzerine portakal suyu ve suyu ekleyin. Tuzunu ve biberini ayarlayıp hindiyi pişirin. Hindi suyunu daha sonra kullanmak için bir kenara ayırın. Hindiyi küçük parçalara ayırın. Diğer tarafta enginarları limonlu suda bekletin. Enginarları ve ananasları kuşbaşı doğrayın. Fırın kabına önce enginarları dizin. İkinci kat olarak ananasları dizin. Üçüncü kat olarak hindi parçalarını dizin. Tuz, karabiber ve zencefil ekleyip, üzerini kaşar peyniri dilimleriyle örtün. Hindi suyunu ekleyin. Fırın kabının üzerini folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...