Abdullah Usta Güveci
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Güveç kabının dibine eti yerleştirin. Derin bir kasede kuşbaşı doğranmış kabak, havuç, patates, domates, biber salçası, arpacık soğan, sıvıyağ, tuz, karabiber ve pulbiberi karıştırın. Bu karışımı etlerin üzerine boşaltın. Patlıcanları alacalı soyup, acısını almak için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Suyunu süzüp, iyice kurulayın. Daha sonra dörde bölün ve sebzeli karışımın üzerine dizin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 2 saat pişirin.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL