Şeflerimiz

PAKİZE HAKAN
Düzenli olarak "Ayın sebzesi" konusunu hazırlayan Pakize Hakan, zaman zaman "Ayın meyvesi", "Tabaklar" ve dosya konuları ile de Sofra'da yer alıyor. Özellikle et yemekleri ve hamurişleri konusunda uzman olan Pakize Hakan, yemeklerde çeşit çeşit baharat kullanmayı seviyor ve 2001 yılından itibaren Sofra Dergisi'nde tarifleri yayınlanıyor.

NİLGÜN GÜNYOL
2006 yılında Sofra ailesine katılan Nilgün Günyol, daha çok dosya konularını hazırlasa da zaman zaman farklı konularla da karşımıza çıkıyor. Gelenekselden moderne uzanan bir lezzet yelpazesinde farklı tarifler hazırlayan Günyol, özellikle çorba, makarna ve pilav tariflerini tercih ediyor.

GÜLŞEN YILMAZ
2001 yılında Sofra Dergisi'nin açmış olduğu yemek yarışmasında birinci olan Gülşen Yılmaz, o tarihten itibaren Sofra Dergisi'ne düzenli olarak yemek yapmaya başladı. Gaziantepli olması dolayısıyla mutfak konusunda doğuştan avantajlı sayılan Yılmaz, özellikle pilavlar ve hamur işleri kategorisindeki yaratıcılığını Sofra okurlarıyla paylaşıyor.

SİBEL GÖKTÜRK
2001 yılının Mayıs ayında Sofra Dergisi ile yolları kesişen Sibel Göktürk, lezzetli yemeklerinin yanısıra göz zevkine hitap eden otantik sunumları ile de dergide kendine kalıcı ve farklı bir yer edinmeyi başardı.
sibelgokturk@yahoo.com.tr

ELİF KORKMAZEL
1997 yılında Sofra ailesine katılan Elif Korkmazel, aynı zamanda derginin yemek danışmanlığını da yapıyor. Daha önceleri "atv", "TGRT", "Kanal a" gibi televizyon kanallarında yemek programı sunan Korkmazel, halen Kanaltürk'te "Bugün ne pişirsem?" programını hazırlayıp sunuyor. "Pratik ve yaratıcı" tarifleriyle tanınan Elif Korkmazel'in "Elif'in Yemek Notları" adlı bir de kitabı bulunuyor.
elfmazel@yahoo.com

FATOŞ YAĞCI
2002 yılından bu yana Sofra Dergisi'nde "Çay saati" sayfalarını hazırlayan Fatoş Yağcı, hamurişine ve tatlıya düşkün herkese hitap eden tariflere imza atıyor. Fatoş Yağcı'nın, hepsi birbirinden lezzetli pasta, börek, kek, kurabiye tariflerinin yer aldığı "Çaya Davet" adlı bir de kitabı bulunuyor.
fatosyagci67@hotmail.com

ELMAS YETGİN
2004 yılının Ocak ayından itibaren Sofra Dergisi ile çalışmaya başlayan Elmas Yetgin, yöresel mutfaklar konusundaki başarılı uygulamalarının yanı sıra, özellikle hamur işleri ve tatlılar kategorisindeki yaratıcılığını ve püf noktalarını, dergi okuyucuları ile paylaşmaya devam ediyor.
elmasyetgin@gmail.com

BERRİN GÜRCAN
2008 yılından itibaren "Çikolatalı tatlar" konusundaki becerilerini Sofra Dergisi okurları ile paylaşan Berrin Gürcan'ın ellerinden çıkan çikolata ve pastaları bizzat tatmak isteyenler, Teşvikiye'deki "Çikolata Fabrikası"na uğrayabilir. Gürcan'ın aynı zamanda kendisinin hazırlayıp fotoğrafladığı "Çikolata Fabrikası" adlı bir de kitabı bulunuyor.
berrin7gurcan@gmail.com

İPEK KUŞÇU
Sofra okurlarının Missçilek ismiyle tanıdığı ve 2006 yılının sonundan beri aramızda olan İpek Kuşçu, yaratıcı, dinamik, şaşırtıcı tarifleri ile kısa sürede özel bir okuyucu kitlesi edindi. Sofra dışında, çeşitli platformlarda miniklere yönelik atölye çalışmaları da yapan İpek Kuşçu, profesyonel olarak yemek stilistliği ve yemek fotoğrafçılığı da yapıyor. İpek'in çalışmalarını misscilek.blogspot.com'dan detaylı olarak takip edebilirsiniz.
miscilek@hotmail.com

SANİYE DÖLDÜŞ
Daha önce TRT'de yemek programı hazırlayan Saniye Döldüş, 2002 yılında Sofra ailesine katıldı. Döldüş, pozitif enerjisi ve her daim gülen yüzü ile kalbimizi kazanırken, belirli aralıklarla hazırladığı konsept konularla dergimize de ayrı bir renk katıyor… Özellikle klasik malzemeleri modern şekilde yorumlayıp ortaya çıkardığı ilginç lezzetlerle dikkat çekiyor.

AYTEN SANER
Kocaeli'nde yemek eğitmenliği yapan ve Türk Mutfağı'na gönül veren Ayten Saner'le yolumuz 2006 yılında kesişti. Sofra Dergisi'nin farklı konseptteki sayfaları için harika lezzetler hazırlayan Ayten Saner, aynı zamanda yemek alanında katıldığı yarışmalarda aldığı pek çok ödülle de tescilli bir başarıya sahip…

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...