Sağlık açısından sirke...

- Vücut için çok değerli vitamin, mineral, enzim ve aminoasitler içeren sirke, kalsiyumun verimli kullanılmasını sağlayıp, kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.
- Yüksek tansiyondan korur. Ateş düşürücüdür. Çeşitli kokulu otlarla karıştırılıp gargara yapıldığında, yaraların temizlenmesine yardımcı olur.
- Kolesterolü düşürür. İçeriğindeki doğal asit ve enzimler kanın sağlıklı ve ince akmasını sağlar.
- Soğuk algınlığı, bronşit ve boğaz enfeksiyonlarında, buğusu yapıldığında veya içildiğinde hastalığın ilerlemesi önlenir.
- Sirkede bulunan A vitamini cildin yaşlanmasının önler. B1 ve B2 vitaminleri sinirleri yatıştırıp, enerji verir. C vitamini kılcal damarları koruyarak, bağışıklık sistemini güçlendirir.
- 0 kalori içerdiğinden zayıflamak isteyenler içinde ideal bir besindir. İçeriğinde bulunan "Pektin" maddesi sayesinde midede asit derecesini artırarak proteinlerin sindirimini kolaylaştırır.
- Cildin derinlemesine temizlenmesinde etkin rol oynar. 4Saçların parlaklığını artırmak için durulama suyuna sirke katıldığında saçların matlığını giderip, parlamasını sağlar.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL