LEZZETLİ TARİFLER VE DAHASI

PınarOnline, alışverişinizi kolaylaştırmanın yanı sıra size ilham veren tariflerle de yanınızda. PınarOnline, avantajlı kampanyaları, özel ürünleri ve Türkiye'nin her noktasına ulaşan hizmeti ile alışverişinizi bir üst seviyeye taşıyor.

VEGAN MUTFAĞINIZA ÖZEL PINARONLINE'DAN SEÇKIN LEZZETLER!

Vegan yaşam tarzını benimseyen ve leziz alternatifler arayanlara özel zengin ürün seçenekleri PınarOnline'da! Sebze köftesi, vegan burger, falafel, soğan halkası gibi favori vegan lezzetleri bulabileceğiniz PınarOnline'da katkısız, %100 bitki bazlı, zengin içerikli ürünlerle siz de sofralarınıza lezzet katın.

Kırmızı Köz Biberli Az Yağlı Dana Kuşbaşı

1 kg Pınar Kasap Dana Kuşbaşı

5-6 adet kırmızı kapya biber

2 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı Pınar Tereyağ

1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

2 adet orta boy domates

2 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Dana kuşbaşı yapımı için ilk önce kırmızı kapya biberleri közleyin ve kabukları ile tohumlarını temizleyin. Temizlediğiniz köz biberleri kesme tahtasında jülyen doğrayıp bir kenara alın. Soğanların kabuğunu temizleyin ve kesme tahtasında küp küp doğrayın. Sarımsakları da temizledikten sonra küçük küçük doğrayın. Derin bir tavaya Pınar Tereyağı'nı ve ayçiçek yağını ekleyip orta ateşli ocakta ısıtın. Isınan yağa doğradığınız soğanları ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Soğanların rengi dönmeye başladığında Pınar Kasap Dana Kuşbaşı etlerini ilave edin ve karıştırın. Dana kuşbaşı tarifi için hazırlanan etler suyunu bırakıp çekene kadar pişirmeye devam edin. Etler kendi suyunu çektikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp etleri yumuşayana kadar pişirin. Yumuşayan etlere jülyen doğradığınız köz biberleri ekledikten sonra domateslerin kabuğunu soyup küp küp kesin ve ete ilave edin. Tencereye tuz ve karabiber ekleyip 10 dakika daha pişirin. 10.Ocağın altını kapatın, dana kuşbaşı sıcak olarak servis edilmeye hazır.

İzmir'de bulunan Hedef Çiftliği'nin zeytinliklerinden elde edilen TEOSOLE zeytinyağı ile mutfaklarınıza Ege lezzetini taşıyın. TEOSOLE, erken hasat zeytinlerin soğuk sıkım ile işlenmesiyle üretiliyor. Ayrıca çeşitli aromalı seçenekleri ile her damak zevkine hitap eden TEOSOLE, yemeklerinize eşsiz bir tat katmanın yanı sıra polifenol oranı yüksek seçenekleriyle de sağlığınıza destek oluyor. PınarOnline'da bu ödüllü zeytinyağını kekikli, acı biberli ve trüf mantar aromalı çeşitlerini de bulabilirsiniz.

Trileçe

Balkanlar'ın dünya çapında meşhur tatlısı trileçe, Arnavut tatlısı olarak da bilinir. Hafif, yumuşak ve çok özel lezzete sahip sütlü tatlıdır. Bu özel tatlıyı Pınar Tereyağı, Pınar Krema, Pınar Süt ile kendi mutfağınızda hiç zorlanmadan hazırlayabilirsiniz. Üzerine klasik karamel sos ya da meyveli bir sos hazırlayabilirsiniz.

KEK İÇİN

5 adet yumurta

1 su bardağı toz şeker

Yarım çay bardağı ılık su

1 çay bardağı ayçiçeği yağı

2 su bardağı un

Birer paket vanilya ve kabartma tozu

ŞERBET İÇİN

1 paket Pınar Krema

1 litre Pınar Süt

Yarım su bardağı toz şeker

KARAMEL SOS İÇİN

1 çay bardağı toz şeker

1 yemek kaşığı Pınar Tereyağı

1 paket Pınar Krema

SÜSLEMEK İÇİN

Krem şanti

Kek için yumurta ve şekeri iyice çırpın. Kalan malzemeleri ilave edip biraz daha çırpın. Pişirme kağıdına hazırladığınız kek harcını döküp, 170 derecelik fırında 30-35 dakika pişirin. Şerbet için bütün malzemeleri çırpma kabında, şeker eriyinceye kadar çırpın. Karamel sos için şekeri bir tencerede orta ateşte eriyinceye kadar karıştırın. Eriyen şekerin üzerine Pınar Tereyağı'nı ekleyip karıştırın. Ardından Pınar Krema'yı da ilave edip karıştırın. Elde ettiğiniz karamel sosu soğumaya bırakın Kek biraz soğuyunca kürdanla üzerine delikler açın, ardından şerbeti her tarafına eşit şekilde dökün. Üzerine iyice soğuyan karamel sosu yayın. Son olarak karamel sosun üzerine, ince ince çizgi olacak şekilde krem şantiyi gezdirip, bir kürdan yardımı ile şekil verip, süsleyebilirsiniz. Tatlınızı buzdolabında 4-5 saat dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.