Dijital Dönüşüm ve Mesleki Eğitim:

MSA, son iki yılda FutureBright ile gerçekleştirdiği kapsamlı mesleki eğitim algısı araştırması sonuçlarına dayanarak, genç işsizlik, geç iş hayatına atılma ve yetersiz pratik eğitimler konusunda tespitlerde bulundu. İşveren ile birlikte planlanan ve hayata geçirilen mesleki eğitimin önemine vurgu yaparak, bu alanda Türkiye için yeni fırsatların bulunduğunu ifade etti. Sektörde dijital dönüşümlerin hız kazanacağı, yapay zekanın demokratikleşeceği ve mesleki eğitimin öne çıkacağı bir 2024 öngörüsünde bulundu.

İstihdam ve Yatırım Politikaları:

MSA, 2024 yılı için stratejik hedeflerini belirlerken operasyonel verimlilik, dijital içerik ve uygulamaların zenginleştirilmesi ve hedef kitlelere ulaşma üzerine odaklandığını belirtti. Yatırımlarını dijital alanda yoğunlaştırma hedefini açıklarken, finansal detayların şu aşamada paylaşılamayacağını ifade etti. Bu bağlamda, yeni teknolojiler ve eğitim metotları ile sektördeki etkileşimi artırma amacında olduklarını belirtti.

Finansal Strateji ve Yatırım Tercihleri:

MSA, 2024 için Türkiye'nin sıkı para politikası ve yüksek enflasyon durumunun devam edeceği öngörüsünü paylaştı. Yüksek faiz ve kredi maliyetleri göz önüne alındığında, nakitin ön planda olduğu bir dönemde olduklarını belirten MSA, 2024'te de işlerini büyütmeye odaklanacaklarını ve finansal stratejilerini bu doğrultuda şekillendireceklerini açıkladı.

MSA, yatırımlarını sadece fiziksel değil, aynı zamanda dijital alana da odaklayarak işlerini genişletme stratejilerini sürdüreceğini vurguladı. 2024 yılında ülkemiz adına sağlık, huzur ve mutluluk temennisiyle, işlerine yaptıkları yatırımların sektöre ve ülkeye olumlu katkılar sağlamasını umuyor.