Bu Tüyolarla Kıyafetlerinizi Çok Daha Hızlı Kurutun!
Çamaşırların hızlı bir şekilde kurutulması, ev işleri sırasında zamandan tasarruf sağlayan önemli bir adımdır. Özellikle kış aylarında zor kuruyan çamaşırlar için kullanabileceğiniz pratik bilgiler haberimizde.
Havlu veya Eşarp Ekleyin
Çamaşırlarınızı kurutma makinesine koyarken birkaç havlu veya eşarp eklemek, fazla nemin bu ürünler tarafından emilmesine yardımcı olabilir ve bu da çamaşırlarınızın daha hızlı kurumasını sağlar.

Temiz Hava ile Kurutma
Hava koşulları uygunsa, çamaşırlarınızı dışarıda asarak güneş ve rüzgarın etkisinden yararlanın. Bu doğal yöntemle kurutulan çamaşırlar daha hızlı kurur.
Kurutma Topları veya Havlu Kullanın
Kurutma makinesine kurutma topları veya temiz bir havlu eklemek, çamaşırlarınızın daha iyi dağılmasını ve hızlı kurumasını sağlayabilir.

Düşük Nem Ortamı
Çamaşırlarınızı kuruturken odanın nem seviyesini düşük tutmak, kuruma süresini kısaltabilir. Bu nedenle, pencereleri açarak veya bir nem alma cihazı kullanarak odanın nemini azaltmaya çalışın. Bu tüyolar, çamaşırlarınızın daha hızlı kurumasına yardımcı olabilir. Ancak, kumaş türüne ve giysi etiketlerine dikkat etmek her zaman önemlidir, çünkü bazı kumaşlar aşırı sıcaklıklara veya yüksek devir hızlarına karşı hassas olabilir.
Sofra’da Bu Ay
- Evde Sıcacık Yılbaşı
- Hindistan Cevizli Kış Tatlıları
- Ete ve Balığa Narenciye Dokunuşu
Bakmadan Geçmeyin
Kastamonu Mutfağı Akademide!
Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini İstanbullularla ve gastronomi öğrencileri ile buluşturuyor. “Kastamonu Mutfağı Akademide” projesinin ilk adımı, 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde bir festivalle başlıyor.
Sürdürülebilir Sofralarda Herkese Yer Var!
Hem dünyada hem de Türkiye’de bitki bazlı beslenme şekillerine olan ilgi artıyor. V-Label’ın 2022 araştırmasına göre Türkiye’de tüketicilerin yüzde 28’i fleksitaryen, yüzde 20’si vejetaryen, yüzde 3’ü vegan beslendiğini ifade ediyor. 33 yıldır tüm faaliyetlerini sürdürülebilirlik odağında gerçekleştiren Metro Türkiye, raflarında yüzlerce bitki bazlı ürün sunarken, en yakın iş ortağı olduğu yeme içme sektöründe de bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla 1 Kasım Dünya Vegan Günü’nde “Sürdürülebilir Sofralarda Herkese Yer Var” diyerek gastronomi ekosistemi ile bir araya geldi.