Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI), 2019 yılında Kastamonu mutfağının geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Kastamonu'da gerçekleştirilen yemek festivali "Kastrofest"in ardından, kentin gastronomik değerlerini gastronomi öğrencileri ile paylaşmak üzere "Kastamonu Mutfağı Akademide" adında yeni bir projeye imza atıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliği ile başlatılan çalışma kapsamında öğrenci atölyeleri dışında, kurulacak stantlarda, banduma, tirit, etli ekmek, ekşili pilav gibi yöre yemekleri İstanbullularla buluşacak. Türkiye'nin dördüncü yeryüzü pazarı olan "Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı" katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar da üniversitede iki gün boyunca bir festival havasında Kastamonu'ya özel üryani eriği, mor sarımsak, siyez bulguru, Kastamonu pastırması, kel simit, Tosya yaprağı gibi özel ürünlerini sergileyecekler.

10 Kasım günü 12.30 – 17.00 ve 11 Kasım 10.00 – 17.00 arası İstanbul Kent Üniversitesi Taksim Kampüsü bahçesinde kurulacak Kastamonu Yeryüzü Pazarı'na uğrayarak yöreye has özel lezzetlerinin tadına bakarak bilgi alabilir, bir gençlik festival atmosferinde keyifli vakit geçirerek alışveriş yapabilirsiniz