Çoğu hayatı boyunca hiç çalışmadı. Ama geç değil dediler. Soluğu tarım okulunda aldılar. Ve neler yapabileceklerini fark ettiler... Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Tarım Okulu kurdu. Okulu kurma amaçlarını Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, "Doğru eğitimle doğru desteği veriyoruz. Toprak analizine göre şu toprağın bir buğday ekilmesi gerekirsen fıstık ekiliyor zeytin ekilmesi gerekirken biber ekiyor. Önce çiftçimizi onu öğretiyoruz. Sonra sulama yöntemini öğretiyoruz." sözleri ile anlattı.

"KENDİ SINIRLARIMI FARKETTİM"

Tarım okulunda harıl harıl çalışanlardan Tuğba Aköz, "Ben hayatımda tarla görmedim açıkçası ben her şeyi burada gördüm. Ev hanımıydım evde çocuklara bakıyordum başka bir şey yapmıyordum. kendi sınırlarımı fark ettim neleri daha iyi yapabileceğimi fark ettim kendimi fark ettim kısacası." diyerek bu okulun kendisine kattıklarını paylaştı.

DERSLER HEM SINIFTA HEM SERALARDA

Hem sınıflarda hem de serada eğitim alan öğrencilerden Aysel Terlemez "Toprağı işlemeyi öğrendik. Zamanında sulama zamanında ilaçlama zamanında hasat yapma gibi çok şey kattı bana. Domates, biber, fidanlar yetiştirdik. Kavun, karpuz, patlıcan, salatalık bunların hepsini yetiştiriyoruz burada." dedi.

MEZUN SAYISI: 875

Bugüne kadar tarım okulundaki 14 farklı eğitim programından 875 kadın mezun oldu. Aralarında kalıp çalışmak isteyenler kooperatif üyesi olup öğrencilikten sonra iş sahibi de oldu. Ekip biçtiklerini hem ihraç hem ithal Eden kadınlardan Fatma Çabuk ise, "Para kazanmaya başladık. Kendi ayaklarımız üzerinde durmaya başladık. Valla gelirim zaten çocuklarım için. 4 çocuğum var benim. Hepsi de okuyor. Çocuklarım için çalışıyor, çabalıyorum ben." dedi.