Lokanta Feriye’den Ramazan Ayına Özel İftar Menüsü
Ortaköy’de Boğaz’ı kucaklayan manzarası ile İstanbullulara ayrıcalıklı bir gastronomi deneyimi yaşatan Lokanta Feriye, dayanışma ve paylaşma ayı olan ramazan ayını, hazırladığı özel iftar menüsü ile karşılıyor.

Lokasyonu, yerel lezzetleri öne çıkararak hazırladığı mevsimsel lezzetli menüleri ve gastronomi alanında 25 yılı aşkın tecrübesi ile misafirlerine unutulmaz deneyimler yaşatan Lokanta Feriye; ramazan ayına özel olarak hazırladığı iftar menüsünü misafirleriyle buluşturuyor. Dünyanın en prestijli restoran değerlendirme sistemlerinden biri olan Michelin Guide İstanbul'da tavsiye edilen restoranlar arasına giren Lokanta Feriye, tescilli uzmanlığıyla hazırladığı özel lezzetlerini iftar sofralarına taşıyor.
Şef Birkan Erköylü'nün özgün yorumuyla, yerel ve mevsimsel ürünler kullanılarak hazırlanan ramazan menüsü; iftariyelik, zeytinyağlılar, şerbetler, çorbalar, ara sıcaklar, ana yemekler ve tatlılardan oluşuyor. İftariyelikler ve zeytinyağlılarda; hurma, pastırma, Ezine peyniri, eski kaşar, İzmir tulum, sele ve halhalı zeytin, bal, kaymak, çilek reçeli, tahin, pekmez, kokteyl domates, Çengelköy salatalık, vişneli lorlu semizotlu salata, günün zeytinyağlısı veya mezesi gibi lezzetler yer alırken, menüde şerbet olarak Feriye'nin geleneksel Ramazan Şerbeti sunuluyor. Mevsimin en taze ürünleri kullanılarak hazırlanan çorba alternatiflerinden; Zerdeçallı Mercimek Çorbası, Kuzu Gerdan Çorbası ve Bol Otlu Taze Bakla Çorbası iftar sofralarına sıcak bir başlangıç yaptırıyor.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
Bakmadan Geçmeyin

Yiyecekleri Buzdolabına Yerleştirmenin Püf Noktası!
Buzdolabı yiyecekleri taze tutmak için tasarlanmış olsa da doğru yerleştirilmeyen meyve ve sebzeler tam tersi bir etkiye neden olabilir. Hatta çeşitli hatalarımız yüzünden yiyeceklerin bozulmasına yol açarak sağlığımızı da tehdit edebilir. Peki buzdolabı yerleştirirken nelere dikkat etmeliyiz? İşte tüm detaylarıyla haberimizde.