Sevilen meyvelerden biri olan çileğin faydaları saymakla bitmiyor. Vitamin ve mineral kaynağı olan çilek romatizmal hastalıklara iyi geliyor. Aynı zamanda içeriğinde lif olduğu için kabızlığa ve bağırsak tembelliğine de iyi gelmektedir.

DOĞRU YIKANMAYAN ÇİLEK İLTİHABA NEDEN OLABİLİR!

Tüketmeden önce uzmanlar sık sık çileğin doğru bir şekilde yıkanması gerektiğini söylüyor. Çilek, yıkanmazsa vücutta iltihap oluşumuna sebep olabilir. Bu sorunla karşılaşmamak için çilekleri doğru şekilde temizlemek gerekiyor.

Serada ve bahçede yetişen çilekler market ve pazara gelene kadar birçok dış etmenlerle temas etmektedir. Bütün sebze ve meyveler içinde geçerli olan bir durum olduğu için mutlaka yemeden önce sebze ve meyveleri dikkatli bir şekilde mikroplardan ve kirden arındırmak gerekiyor.

Satın aldığınız çilekleri hemen eve gelir gelmez bir kabın ya da süzgeçin içine koyarak suyla durulayın.

Çilekleri tek tek elinize alıp soğuk suyla musluğun altında ayrıntılı bir şekilde bakterilerden ve mikroplardan arındırabilirsiniz.

Çilek temizleme işi bittiğinde çileklerin suyu süzülene kadar süzgeç veya kevgirin içinde tezgahın kenarında bekletin. Daha sonra suyu süzülen çilekleri temiz bir havlu kağıdın üzerine koyarak kurulayabilirsiniz.

Kuruladığınız ve yemeğe hazır hale getirdiğiniz çilekleri gün içerisinde tüketmeye özen gösterin. Çilekler yıkandıktan sonra çok hızlı çürüyebilen bir meyve olduğu için hızlı tüketmekte fayda var.