İstanbul Gedik Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü akademisyeni Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tezcan, bağırsak terapisi beslenme sisteminin düzenli ve güçlü bağışıklık sağlamanın yanında kabızlık ve birçok otoimmün rahatsızlıklarda uygulanabileceğini belirtmektedir.

Bağırsak Floramızın Bozulması ve Hastalıklar

Günümüz yaşam şartlarının getirdiği sağlıksız beslenme, çeşitli ilaçların kullanımı, stres gibi nedenler bağırsaklarımızda yaşayan mikroorganizma dengesini değiştirmektedir. Daha sonra yeni kurulan dengede eğer zararlı mikroorganizmalar baskın hale gelirse bu mikroorganizmaların ürettiği toksinler dışkılama sorunlarına ve bağışıklık sistemimizin dengesini bozarak kendi doku ve organlarımıza saldırmasına neden olmaktadır. Toksinler birçok doku ve organda birikebileceğinden, sedef, egzama, vitiligo, roza, ürtiker, astım, KOAH, migren, otizm, MS, romatoid artrit gibi birçok otoimmün rahatsızlık oluşabilmektedir.

Bağırsak Terapisi Beslenme Sistemi

Bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaları uzaklaştırmaya yönelik prebiyotik içerikli gıdalar ile beslenmek ve bağışıklık sistemini kontrolden çıkaracak alerjen gidalardan uzak durmayı içeren bir beslenme disiplinidir. Bu sistemin temel amacı, vücudumuzdaki birçok soruna neden olan bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaları uzaklaştırmaktır. www.bagirsakterapisi.com adresinden bağırsak terapisi beslenme sistemi hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.

Prebiotik Takviyeler ile Beslenme

Prebiyotikler, midede parçalanmadan bağırsağa ulaşıp faydalı mikroorganizmaların artmasını sağlayan özel besin maddeleridir. Özel teknolojiler ile üretildikleri taktirde hızlı etki ederek birçok rahatsızlığa iyi gelirler. Bu hızlı etki kendisini bağırsakları hızlı çalıştırmasıyla gösterir. Akasya gamı ve inülin bu prebiyotiklere iyi birer örnektir.

Çocuk ve Erişkinlerde Kabızlık ve Kronik Kabızlık

Özellikle çocukluk yaşlarında başlayan kabızlık, çocuklarda dışkılama korkusu oluşturarak kabızlığı kronik hale getirmekte, daha sonra tüm sağlığını etkileyecek problemler sinsilesini başlatmaktadır. Bağırsaklardaki zararlı mikroorganizmaların hızla atılması bağırsak detoksu sağladığı için bu beslenme sisteminin en hızlı sonuç verdiği rahatsızlık kabızlıktır. Yıllarca kabızlık çekmiş bireylerde bile sonuç vermektedir. Cilt sorunları, astım, KOAH, migren, otizm, MS, Oto-immün rahatsızlıklar, bağırsaklardan kaçıp çeşitli doku ve organlarda biriken toksinlerden kaynaklanmaktadır. Bağırsak terapisi beslenme sisteminde toksin kaçışı sona erdiği için yani sorun kaynağında çözüldüğü için vücudumuzun kendi kendini tamir etmekte ve güzel sonuçlar elde edilmektedir.

Güçlü ve Dengeli Bağışıklık Sistemi

Bağışıklık sistemimizi kontrolden çıkaran bağırsaklardaki toksin kaçışı sona erdiği için, bağırsak terapisi beslenme sistemi bağışıklık sistemimiz için de faydalıdır. Dost mikroorganizmaların ürettiği birçok faydalı bileşenler bağışıklık sistemimizin dengeli ve güçlü olmasına katkı sağlarlar. Bu yüzden, güçlü bağışıklık ve sağlıklı yaşam için sağlıklı bir bağırsak florası gereklidir.

Dr. Öğretim Üyesi Erdem Tezcan kimdir?

Dr. Öğr. Üyesi Erdem Tezcan, lisans eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Kimya bölümü ve Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde çift lisans yaparak tamamladıktan sonra yüksek ans ve doktora eğitimlerini Istanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji-Genetik ve Biyoteknoloji bölümünde tamamlamıştır. Şu an İstanbul Gedik Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümünde Dr. Öğr. Üyesidir. Kimya ve Biyoteknoloji dallarında ulusal ve uluslararası patentlere sahip olan Tezcan, ülkemizde satılan ve uluslararası alanda birçok ülkeye ihracatı da gerçekleştirilen kozmetik, gıda takviyeleri, prebiyotik, multivitamin ve multimineral gibi çok sayıda ürüne ARGE danışmanlığı vermektedir.

https://www.bagirsakterapisi.com/