Günlük hayattaki yoğunluk nedeniyle kişiler genel olarak unutkanlıktan bolca şikayet ediyor. Oysa ki her gün ara öğünde tüketilen bir adet elma sayesinde hafızanın güçlendirilmesi mümkün. İçerdiği demir ve fosfor sayesinde hem vücudun dinç olmasını sağlıyor hem de zihni açıp hafızayı kuvvetlendiriyor.

Elmanın yararlarından bir tanesi de sinirleri yatıştırıp sakinleştirmesi olarak biliniyor. Kan basıncını düşürüyor ve nefes alışverişlerinizi yüksek oranda rahatlatıyor. Bireyin kalp atışını düzenlediğinden rahatça uykuya dalınmasına da yardımcı oluyor. Stres seviyesi düştüğünde kaliteli uyku uyumak mümkün.

Her gün tüketilen bir adet elma sayesinde saymakla bitmeyecek olan faydaların arasında kansere karşı koruyucu özelliğinin de olduğunu söylüyor uzmanlar. Özellikle çağın en korkutucu hastalığı olan kanserin, akciğer ve kolon tiplerine karşı önlem alınmasında yardımcı olabiliyor. Bu özelliği ise içeriğindeki C vitamininden kaynaklanıyor. Bu vitaminin en yoğun olarak bulunduğu yer ise elmanın kabuğu.

İçeriğindeki lif sayesinde bağırsaklardan geri emilimi azaltıyor ve kötü kolesterolün düşmesine destek oluyor. İyi kolesterolün ise artmasına neden oluyor. 100 gram elmada 2 gram lif var. Bu sayede bağırsak hareketlerini de tetikliyor.

ELMA İLE VÜCUTTA CANLILIK

Cilde canlılık veriyor ve kolajen yapımını destekliyor. Aynı zamanda cilt sağlığı için elzem olan bakır minarellerini içinde barındırıyor. Cilt kanserini önleyen A vitaminini de elmanın içinde bolca var.

Diş temizliğinde önemli bir rol oynadığı herkes tarafından biliniyor. İyice yıkadıktan sonra kabuğuyla beraber yenilen elma diş temizliğine katkı sağlıyor.

İleri yaşlarda gelişen Parkinson ve Alzheimer hastalıklarına karşı da içerdiği antioksidanlar sayesinde sinir sisteminin uğrayacağı hasarı önleyerek bu tip hastalıklara karşı koruyucu kalkan oluyor.

Vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan elma, okula yeni başlayan ve kalabalık ortamlara bünyesi alışık olmayan çocuklar bu dönemlerde ciddi şekilde grip hastalıklarına yakalanıyor. Bu nedenle düzenli olarak meyve tüketmesi gerekiyor.