Sofra Dergisi’ne ödül
Ödülün Sofra Dergisi'ne verilme gerekçesi ise Dünya Kitap Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün tarafından şu şekilde özetlendi: "Ülkemizde çağdaş mutfak dergilerinin gerek içeriği, gerekse sunum ve felsefesiyle öncülüğünü yapması, geride bıraktığı 20 yılda gastronomi kültürüne katkısı nedeniyle…"
Pera Müzesi'nde gerçekleşen, edebiyat, yayın, sanat, iş ve medya dünyasından ünlü isimlerin buluştuğu törende diğer kategorilerde ise Murat Meriç, Kasım-Yadigar Eğit, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Armağan Tunaboylu, Harun Candan ve Feyzi Halıcı ödül aldılar.
"Yılın En İyi Gastronomi Kültürü Kitabı" Seçici Kurulu, bu yıl ödüle değer kitap bulamamıştı ancak biri "Emek", diğeri "Katkı Özel" olmak üzere iki ödül vermiş oldu. "Gastronomi Kültürü Emek Ödülü"nün sahibi ise Feyzi Halıcı oldu.