Sofra Dergisi’ne ödül
Sofra Dergisi, “Gastronomi Kültürüne Katkı Özel Ödülü”ne değer bulundu
Ahmet Örs, Ali Esad Göksel, Faruk Şüyün, Müge Akgün ve Osman Serim'den oluşan seçici kurulun, oy birliğiyle karar verdiği ödülü, derginin Yayın Yönetmeni Esra Düzdağ'a, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç sundu.
Ödülün Sofra Dergisi'ne verilme gerekçesi ise Dünya Kitap Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün tarafından şu şekilde özetlendi: "Ülkemizde çağdaş mutfak dergilerinin gerek içeriği, gerekse sunum ve felsefesiyle öncülüğünü yapması, geride bıraktığı 20 yılda gastronomi kültürüne katkısı nedeniyle…"
Pera Müzesi'nde gerçekleşen, edebiyat, yayın, sanat, iş ve medya dünyasından ünlü isimlerin buluştuğu törende diğer kategorilerde ise Murat Meriç, Kasım-Yadigar Eğit, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Armağan Tunaboylu, Harun Candan ve Feyzi Halıcı ödül aldılar.
"Yılın En İyi Gastronomi Kültürü Kitabı" Seçici Kurulu, bu yıl ödüle değer kitap bulamamıştı ancak biri "Emek", diğeri "Katkı Özel" olmak üzere iki ödül vermiş oldu. "Gastronomi Kültürü Emek Ödülü"nün sahibi ise Feyzi Halıcı oldu.
Ödülün Sofra Dergisi'ne verilme gerekçesi ise Dünya Kitap Dergisi Yayın Yönetmeni Faruk Şüyün tarafından şu şekilde özetlendi: "Ülkemizde çağdaş mutfak dergilerinin gerek içeriği, gerekse sunum ve felsefesiyle öncülüğünü yapması, geride bıraktığı 20 yılda gastronomi kültürüne katkısı nedeniyle…"
Pera Müzesi'nde gerçekleşen, edebiyat, yayın, sanat, iş ve medya dünyasından ünlü isimlerin buluştuğu törende diğer kategorilerde ise Murat Meriç, Kasım-Yadigar Eğit, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, Armağan Tunaboylu, Harun Candan ve Feyzi Halıcı ödül aldılar.
"Yılın En İyi Gastronomi Kültürü Kitabı" Seçici Kurulu, bu yıl ödüle değer kitap bulamamıştı ancak biri "Emek", diğeri "Katkı Özel" olmak üzere iki ödül vermiş oldu. "Gastronomi Kültürü Emek Ödülü"nün sahibi ise Feyzi Halıcı oldu.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL