Sofra başı
Aşkın ayında gündem hareketli...
★ Marie Antoinette Chocolatier, Sevgililer Günü'nde sevgilisine tatlı bir sürpriz yapmak isteyenler için birbirinden cazip seçenekler hazırlamış…
★ Hayatınızdaki özel insana ellerinizle çikolata yapmak isterseniz, Mövenpick Hotel Istanbul'da 7 Şubat Cumartesi günü düzenlenecek olan çikolata yapımı kursuna katılabilirsiniz.
★ İstanbul Kitchen's Academy, Sevgililer Günü'ne özel düzenlediği workshop'larında sevgiliyle birlikte çikolata, macaron ya da yemek hazırlama fırsatı sunuyor…
★ Le Torte Atölye, Sevgililer Günü'nde çiftlere mutfağının kapılarını açıyor. 13 Şubat Cuma günü gerçekleşecek olan Sevgililer Günü workshop'ları ile çiftler aşk pastasını birlikte hazırlayacak.
★ Mutfak Dostları Derneği'nin üstlenmiş olduğu proje olan Nuh'un Ambarı, yerel lezzetlerin giderek yok olmasını engellemek için 2012 yılından bu yana Essedra (Kırsal Alanlarda Çevresel ve Sosyo Ekonomik Sürdürülebilir Kalkınma) projesinin ortağı olarak faaliyet gösteriyor. Grand Hyatt Istanbul'un şefi Fabio Brambilla'nın da Essedra ürünlerinden hazırladığı çok özel menü, " Güneş'in Mutfağı" (Food under the Sun) konseptindeki restoranı olan 34'te, 11-28 Şubat tarihleri arasında misafirlere sunuluyor…
★ SALT Beyoğlu ev sahipliğinde Anadolu mutfağını yeniden kimliklendirme çalışmaları yürüten Gastronomika, Real Food Project ödüllü ve şehirlerin gıda kahramanlarının öne çıktığı bir kısa film seçkisinin ardından şehir ve gıda konusunu İstanbul'a taşıyor. Etkinlik 12 Şubat Perşembe, saat 17.00-19.00 saatleri arasında sizi bekliyor…
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler