SAĞLIK İÇİN HER GÜN BİR AVUÇ yerfıstığı

Baklagiller sınıfından olan yerfıstığı, meyveleri toprak altında olması dolayısıyla diğer bitkilerden ayrılır. Yağ, protein, karbonhidrat, E vitamini ile B grubu vitaminleri içeren yerfıstığı aynı zamanda fosfor, magnezyum, potasyum, sodyum ve kalsiyum mineralleri bakımından da zengin bir kuruyemiştir. Yerfıstığından elde edilen yağ, yemeklik olarak tüketilmesi yanında sabun, pasta, şekerleme, bisküvi yapımında da kullanılır. Tanelerini ezmek suretiyle üretilen fıstık ezmesini kahvaltıda ekmeğin üstüne sürerek yiyebilirsiniz. Küspesi ve sapı hayvancılıkta yem olarak kabuğu ise sunta, yapay odun, kömür yapımı ile mantar yetiştiriciliğinde kullanılır.

Yerfıstığının faydaları:

? Zihinsel ve bedensel yorgunluğu giderir.

? Kasları ve kemikleri kuvvetlendirir.

? Kalp sağlığı için faydalıdır.

? Kandaki kolesterol oranını düşürüp, kalp ve damar hastalıkları riskini azaltır.

? Gastrit, mide yanması ve ekşimesine karşı da yararlıdır.

? Kandaki şeker oranını dengelediği için şeker hastaları için faydalı bir kuruyemiştir.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.