Daha sağlıklı bir yaşam için daha çok süt ve süt ürünü tüketin
Türkiye’de 21-25 Mayıs arasında kutlanan “Süt Haftası”, 7'den 70'e herkes için gerekli en önemli besinlerin başında gelen süt tüketiminin teşvik edilmesini amaçlıyor. Geniş ürün yelpazesiyle süt ve süt ürünleri alanında sektörün liderlerinden TEKSÜT, Süt Haftası’nda sağlığına önem veren herkesi daha çok süt ve süt ürünü tüketmeye davet ediyor.
Süt ve süt ürünleri çocuklarda fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak sağlıklı bir gelişim, yetişkinlerde ise kemik erimesinin önlenmesi için vazgeçilmez bir besin kaynağı. Uluslararası Sütçülük Federasyonu'nun (IDF) süt ürünlerinin önemine vurgu yapmak amacıyla 1956 yılında aldığı karar uyarınca, "21 Mayıs" günü federasyona üye tüm ülkelerde 'Dünya Süt Günü' olarak kutlanıyor. Türkiye'de de 1991'den bu yana 21 Mayıs "Dünya Süt Günü", 21-25 Mayıs arasını kapsayan hafta da "Süt Haftası" olarak kutlanmakta.
Sağlıklı beslenmeyi ana prensibi olarak gören ve daha kaliteli süt ürünü üreterek sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan TEKSÜT; hem sağlıklı beslenmek isteyenler, hem de lezzet arayanlar için enfes seçenekler sunuyor. TEKSÜT, sütü içmek kadar onu korumayı bilmenin de önem taşıdığının bilinciyle tüm ürünlerini uluslararası kalite standartlarına uygun olarak hazırlıyor. Krem peynirden süte, yöresel peynirlerden kaymağa kadar geniş bir yelpazeye sahip olan TEKSÜT ürünleri, sağlıklı ve dengeli beslenmenizde en büyük yardımcınız olacak.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri