Nurseli İdiz: “İyi yemeğin kokusunu alırım!”
İnsan yemeği çok sevince, hatta bunun aileden geçen bir özellik olduğuna inanınca, boş vakitlerinde mutfağa girip üç-beş çeşit yemek yapmadan çıkmayınca, başlığımızdaki gibi iddialı bir cümle kurması da kaçınılmaz! Sözlerin sahibi Nurseli İdiz'le Kartal'daki Titanic Business Hotel'de sıcacık bir söyleşi gerçekleştirdik.
Pek çokları gibi sürat, Nurseli İdiz'in de hayatının ayrılmaz parçası… Oyunculuk, sunuculuk derken, bir süredir Can Gürzap'la birlikte rol aldığı "Bana Bunu Yapma" ismindeki tiyatro eserinin gördüğü ilgiden de oldukça memnun. Bu arada kendisiyle ilgili çok önemli bir gelişmeyi de ilk defa bizimle paylaşıyor İdiz: "Bir kadın oyuncunun hayatında kendisine gelebilecek en güzel rollerden ikisi, aynı anda iki ayrı proje olarak bana ulaştı. Şimdilerde karar aşamasındayım ama hangisi olursa olsun içime çok sineceği kesin!"
"Yemek yaptım mı, tam yaparım!"
Nurseli İdiz, başarılı meslek hayatının yanısıra, mutfakta da oldukça iddialı! Neredeyse kendini bildiğinden beri yemek yapıyor. Hatta 14 yaşında üç katlı pastalar hazırlayacak kadar usta bir aşçı… Bunun nedenini ise bakın neye bağlıyor: "Biz Rumeli kökenliyiz. Dolayısıyla bizde gırtlak ve sofra çok önemlidir. Rumeli mutfağı, bir nevi Akdeniz mutfağının özeti ve içinde neredeyse her şeyden var. Sofrada ana yemekler mutlaka yardımcı yemeklerle de destekleniyor."
İdiz mutfakla o kadar ilgili ki, yapacağı yemeğin malzemesini elleriyle seçmeyi, sebzeye-meyveye dokunarak almayı tercih ediyor. Fasulyenin kılçığına, domatesin kabuğuna, maydanozun sapına asla tahammül edemiyor.
Bu arada nereye giderse gitsin, iyi yemeğin kokusunu alma konusunda kendisine oldukça güveniyor. Evde her türlü yemeği büyük bir hünerle pişirse de, bir tek balık konusunda ille de "dışarıcı" olanlardan. Çünkü evde balık kokusuna tahammül edemiyor. Türkiye'nin her yerinde farklı lezzetler denemiş ama Van'da yediği ve taze papatya yapraklarıyla yapılmış "Kürt çorbası" ile oldukça meşakkatli bir tarifi olan "Kürt köftesi"ni unutamıyor. Karadeniz'in, özellikle Giresun civarının otlu yemekleri de kendisi için ayrı bir önem taşıyor…