Zengin kremalı bisküviler kurabiyeler
Tatlısıyla, tuzlusuyla ağızda dağılan nefis kremalı bisküvi ve kurabiye kurabiye tarifleri...
KREMALI VE YULAFLI KURABİYE(10-15 Adet)
2 çorba kaşığı krema, 4 kahve fincanı yulaf ezmesi, 6 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı hindistancevizi, 1 çay kaşığı tarçın, bulamak için: 2 çorba kaşığı yulaf ezmesi
Yulaf ezmesini bir tavada, kısık ateşte hafif kavurun ve ılıtın. Daha sonra içine bal, krema, hindistancevizi ve tarçın ilave ederek, iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve köfte şekli verin. Yulaf ezmesine bulayıp, servis yapın.
Zengin kremalı bisküviler kurabiyeler
HAVUÇ KREMALI KURABİYE(25 Adet)
Hamur için: 250 gram oda sıcaklığında tereyağı 1 su bardağı pudraşekeri, 1 çay bardağı dövülmüş fındık, 2 adet yumurta, 3 su bardağı un, üzerine: 1 adet yumurta sarısı, 1 çorba kaşığı susam, havuç kreması için: 2 adet havuç, 3 çorba kaşığı krema, 1 çay bardağı tozşeker, bir tutam tuz, 2 çorba kaşığı silme irmik, 1 çay bardağı süt
Küçük parçalara ayırdığınız tereyağı, pudraşekeri, fındık ve yumurtayı yoğurma kabına alıp, karıştırın. İçine un ilave edip, iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 15 dakika dinlendirin. Unlanmış düz bir zeminde merdane yardımıyla yarım cm kalınlığında açın. Dilediğiniz şekilde kesin ve yağlanmış, unlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. Ilındıktan sonra tepsiden alın. Kreması için rendelenmiş havuç, krema, tozşeker, tuz ve irmiği bir tencereye alın. Kısık ateşte ara sıra karıştırarak, 2-3 dakika pişirin. Sütü katın ve karıştırarak sütü çekene kadar pişirmeye devam edin. Ocaktan aldığınız kremayı ılınmaya bırakın. Ilındıktan sonra kurabiyenin üzerine kremadan 1 çorba kaşığı koyup, diğer kurabiyeyi üzerine kapatın. Kurabiye ve krema bitene kadar aynı işlemi uygulayın.
Sofra’da Bu Ay
- Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
- Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
- Düşük Karbonhidratlı Tarifler