Yapımı kolay tarifler

 Beyaz Hindiba Dolması Tarifi

 4 adet beyaz hindiba
Yarım su bardağı labne peyniri
1 su bardağı tuzsuz lor peyniri
1 adet + yarım portakal, 3 adet soğan
2 adet limon, yarım çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı limon suyu
Yarım çay bardağı su, tuz, karabiber


BEYAZ hindibaları yıkayıp sularını süzdürdükten sonra, burukluğunu almak için kök kısımlarından 1 cm kesin. Yaprakların bulunduğu uç kısmlarından da 1 cm kesip, sivri kısmını düzleştirin. Daha sonra bir bıçak ya da kabak oyacağı ile beyaz hindibanın içini oyun. Labne peyniri ve loru karıştırın. Yarım portakalın kabuğunu alıp, etli kısmını küp şeklinde doğrayın ve peynire ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Hazırladığınız harcı hindibaların içine doldurun. Soğanları temizleyip, limon ve portakalı ise kabuklarıyla birlikte halka şeklinde dilimleyin. Bir tencerenin dibine önce soğanları sonra portakal ve limon dilimlerini yerleştirin. Üzerine beyaz hindiba dolmalarını koyun. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Zeytinyağını ve limon suyunu gezdirin. Sıcak suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte 15 dakika pişirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...