Toprağın turuncu hediyesi: Havuç

Lif ve şeker yönünden zengin, şifalı bir sebze olan havuçla, tatlı-tuzlu tarifler...

Lif ve şeker yönünden zengin, şifalı bir sebze olan havuçla, tatlı-tuzlu tarifler...

PORTAKALLI SOĞUK HAVUÇ ÇORBASI(4 Kişilik)

4 adet havuç, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 çay kaşığı toz zencefil, 1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu, 1 adet portakalın suyu, 1 su bardağı süzme yoğurt tuz, karabiber, üzerine: 1 çorba kaşığı kalın rendelenmiş portakal kabuğu

Havuçları temizleyip ince doğrayın ve tavuk suyunda yumuşayana kadar haşlayın. Soğuyunca üzerine zencefil zencefil kelimesinin anlamı için tıklayınız "Latince adı: Zingiber officinale Zencefilgiller (Zingiberaceae) familyasındandır. Kullanılan kısmı gövdesidir. Tazesi ve kurusu değerlendirilir. Şerbet, meşrubat ve likör yapımında kullanılır. Çeşitli pastalara, keklere, meyve salatalarına,..." , rendelenmiş portakal kabuğu, portakal suyu, süzme yoğurt, tuz ve karabiber ilave edip blenderden geçirin. Daha sonra buzdolabında 5 saat dinlendirin. Kaselere paylaştırıp iri rendelenmiş portakal kabuğu serperek servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.