Tabaktaki sihirli dokunuşlar

ISPANAKLI KARİDESLİ RİSOTTO(1 Kişilik)

Malzemeler:

5-6 adet karides

1 kahve fincanı risotto pirinci

1 çorba kaşığı ıspanak püresi

3 adet arpacık soğan

Yarım kahve fincanı zeytinyağı

Yarım kahve fincanı beyaz şarap

2 kahve fincanı balık suyu

1 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı balzamik şurup

Hazırlanışı:

Karidesleri haşlayın veya tavada soteleyin. İnce doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin. Pirinç ve ıspanak püresi ekleyip, 2-3 dakika kavurun. Şarap ilave edip, çekene dek pişirin. Balık suyu ekleyip devamlı karıştırın. Tereyağı ilave edip ocaktan alın. Risottoyu çukur bir tabağın ortasına yerleştirin. Çevresine balzamik şurup gezdirin. Karidesleri yerleştirip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...