Sultani bezelye

ZEYTİNYAĞLI SULTANİ BEZELYE(4 Kişilik)

Malzemeler:

Yarım kg sultani bezelye

1 adet büyük boy soğan

1 adet orta boy havuç

1 kahve fincanı zeytinyağı

1 adet domates

2 tatlı kaşığı tozşeker

Yarım demet dereotu

1 kahve fincanı ılık su

Tuz

Hazırlanışı:

Bezelyeleri ayıklayın. Soğanı irice, havucu ise zar şeklinde doğrayın. Bezelye, soğan ve havucu tencereye alın. Zeytinyağını ilave edin. Domatesi bütün şekilde tencereye yerleştirin. Tozşeker, kıyılmış dereotu, tuz ve suyu ekleyin. Kısık ateşte 15-20 dakika pişirin. Piştiğinde servis tabağına dizerek, ortasına domatesi yerleştirin. Arzuya göre dereotu ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Haftalık Örnek Menü Dengede 7 Gün 3’er Öğün
  • Dr. Ayça Kaya’dan Düşük Karbonhidratlı Beslenmede Altın Kurallar
  • Düşük Karbonhidratlı Tarifler
ve Daha Fazlası ...