Soya soslu deniz lezzetleri
Soya ile deniz ürünlerinin muhteşem flörtü...
SOYA SOSLU ÇİNEKOP(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 10-12 adet mantar, 8-10 adet arpacık soğan, 2-3 diş sarmısak, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı soya sosu, 4-5 adet tane karabiber, 1 tutam fesleğen
Çinekopları ayıklayıp, kılçıklarını çıkarın. Bir güveç kabının içine ortadan ikiye bölünmüş mantar, soğan ve sarmısağı yerleştirin. Üzerine balığı dizin. Derin bir kapta zeytinyağı ve soya sosunu karıştırıp, balığın üzerine gezdirin. Tane karabiber ve fesleğen serpin. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile örtün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında balık soya sosunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Soya ile deniz ürünlerinin muhteşem flörtü...
SOYA SOSLU ÇİNEKOP(4 Kişilik)
8 adet çinekop, 10-12 adet mantar, 8-10 adet arpacık soğan, 2-3 diş sarmısak, yarım çay bardağı zeytinyağı, yarım çay bardağı soya sosu, 4-5 adet tane karabiber, 1 tutam fesleğen
Çinekopları ayıklayıp, kılçıklarını çıkarın. Bir güveç kabının içine ortadan ikiye bölünmüş mantar, soğan ve sarmısağı yerleştirin. Üzerine balığı dizin. Derin bir kapta zeytinyağı ve soya sosunu karıştırıp, balığın üzerine gezdirin. Tane karabiber ve fesleğen serpin. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile örtün ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında balık soya sosunu çekene kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Soya soslu deniz lezzetleri
IZGARA KALAMAR DOLMA(4 Kişilik)
300 gram tüp kalamar, 6 adet orta boy karides, 1 adet ahtapot bacağı, 1 dilim bayat ekmek, 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri, yarım çay kaşığı köri, 6’şar dal maydanoz ve dereotu, 1 tatlı kaşığı soya sosu, Üzerine: 2-3 adet mantar, 1 diş sarmısak, tuz, karabiber, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı krema
Karides ve ahtapot bacağını ayrı ayrı haşlayın. Ahtapotun kabuklarını soyduktan sonra karidesle birlikte incecik kıyın. İçine kenarları alındıktan sonra ufalanmış ekmek dilimi, rendelenmiş kaşar peyniri, köri ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve soya sosunu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız karışımı kalamarların içine doldurun. Izgara yapın ve servis tabağına alın. Üzeri için, ince kıyılmış mantar, sarmısak, tuz ve karabiberi tereyağında kavurun. Kremayı ilave edip 1-2 dakika daha pişirdikten sonra, kalamarın üzerine gezdirip, servis yapın.
TARİF DETAYSoya soslu deniz lezzetleri
KARİDES ŞİŞ(4 Kişilik)
16 adet orta boy karides, 4 adet sivri biber, 4 adet şiş, Marine için: Yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı soya sosu, pulbiber, kekik, Sos için:4 adet közlenmiş domates, 2 adet közlenmiş sivri biber, 2 diş sarmısak, 1 çay bardağı zeytinyağı, tuz, karabiber
Öncelikle marine için zeytinyağı, soya sosu, pulbiber ve kekiği karıştırın. Karidesleri bu karışımda yarım saat bekletin. Marine edilmiş karides ve iri doğranmış sivri biberleri şişlere dizip, ızgara yapın ve servis tabağına alın. Sos için, közlenmiş domates ve biberleri blendere alın. Üzerine sarmısak, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyip blenderden geçirin. Hazırladığınız sosu ızgara karideslerin üzerine gezdirip, servis yapın.
TARİF DETAY
Soya soslu deniz lezzetleri
SEBZELİ LEVREK(4 Kişilik)
4 adet levrek, 4 adet arpacık soğan, 4 diş sarmısak, 2 adet büyük boy patates, 2 adet havuç, 1 kahve fincanı su, 4 adet defne yaprağı, 8 adet mantar, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı tuz , karabiber
Soğan ve sarmısağı zeytinyağında soteleyin. Küp doğranmış patates ve havuç ekleyin. Su ilave edip pişmeye bırakın. Levrekleri temizleyip, ızgarada önlü arkalı pişirin. Sebzeli karışımı ve levrekleri fırın tepsisine alın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
TARİF DETAYSoya soslu deniz lezzetleri
SOMON ŞİŞ(4 Kişilik)
350 gram somon fileto, 8 adet pırasa, 5 tatlı kaşığı soya sosu, 2 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarmısak
Somonun derisini çıkarın ve iri küpler halinde, ayıklanmış pırasaları ise iki parmak kalınlığında doğrayın. Çöp şişlere bir parça balık, bir parça pırasa olacak şekilde 4 parça halinde dizin. Diğer yandan bir tavada soya soyu, zeytinyağı ve ince kıyılmış sarmısağı, 2-3 dakika çevirin. Tavayı ocaktan alıp, ılınmaya bırakın. Sosu, balık şişlerin üzerine bir fırça yardımıyla sürün. Balık şişleri ızgarada önlü arkalı pişirin. Haşlanmış patatesle birlikte, sıcak olarak servis yapın.
TARİF DETAYSoya soslu deniz lezzetleri
TEMPURA KARİDES VESEBZELER(1 Kişilik)
1 adet yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı buzlu su, 3 adet orta boy karides, 1 adet ince dilim balkabağı, 1 adet ince dilim dolmalık, kırmızı biber, 1 adet ince dilim patlıcan, 2-3 adet kuşkonmaz, soya sosu, Kızartmak için: Sıvıyağ
Yumurtayı, unu ve 1 su bardağı buzlu suyu bir kapta iyice karıştırın. Karidesleri, balkabağı, dolmalık kırmızı biber, patlıcan ve kuşkonmazları bu karışıma bulayın. Kızdırılmış sıvıyağda kızartın. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerinde 1-2 dakika bekletin. Yanında küçük bir kap içinde soya sosuyla birlikte servis yapın.
TARİF DETAY