Sıradışı 12 makarna tarifi
Mantar Soslu Makarna Tarifi (4 kişilik)
1 paket makarna
1 kavanoz dilim mantar
1 kutu krema
1 çorba kaşığı kuru fesleğen
3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Makarnayı tuzlu suda haşlayın. Süzgeçten geçirin. Mantarları zeytinyağında soteleyin. Kremayı küçük bir tavaya koyup ısıtın. Zeytinyağında sotelenen mantarı kremaya ekleyin. Sosu 1-2 dakika ocakta tutup, 1 çorba kaşığı kuru fesleğeni ilave edin. Hazırladığınız sosu makarnaya karıştırıp, sıcak servis yapın.
Sıradışı 12 makarna tarifi
Domatesli Makarna Tostu Tarifi (6 kişilik)
1 paket çubuk makarna
5 adet domates
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
Bir buçuk su bardağı ezilmiş beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
tuz
Makarnayı tuzlu suda, paketinde belirtilen süre kadar haşlayın. Süzüp kenara alın. Domatesleri halka halka doğrayın. Yumurtayı sütle çırpın. Yağlanmış bir fırın tepsisine makarnanın yarısını dökün. Üzerine domatesleri dizip peyniri serpin. Kalan makarnayı da üzerine ekleyip düzeltin. Yumurta eklediğiniz sütü tepsinin üzerinde gezdirin. Tereyağını küçük parçalar halinde makarnanın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri