Sevimli, tüylü yeşil!
NOHUTLU BAMYA ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım çay bardağı nohut
Yarım kg bamya
1 adet soğan
2 diş sarmısak
4 çorba kaşığı zeytinyağı
4 adet orta boy domates
Yarım limonun suyu
Yeteri kadar sıcak su
Tuz
Hazırlanışı:
Nohudu bir gece önceden ıslatın ve ertesi gün suyunu süzün. Üzerine çıkacak kadar su koyup, yarı yarıya yumuşayana kadar haşlayın. Suyunu süzün ve bir kenara alın. Bamyayı yıkayıp, ayıklayın. Yemeklik doğranmış soğan ve kıyılmış sarmısağı zeytinyağı ile birlikte tencereye alıp, kavurun. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ekleyin. 1-2 kez çevirdikten sonra bamyayı ilave edin ve şöyle bir çevirdikten sonra üzerine çıkacak kadar sıcak su ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Nohut ve limon suyunu katıp, pişmeye bırakın. Bamya yumuşadığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Sevimli, tüylü yeşil!
YUMURTALI BAMYA KIZARTMASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
Yarım kg bamya
3 adet yumurta
Yarım çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
1çorba kaşığı un
Tuz, kırmızıbiber
Hazırlanışı:
İnce kıyılmış soğanı zeytinyağında kavurun. Ayıklanmış ve 1 cm kalınlığında doğranmış bamyayı ilave edin. Tuzunu da ayarlayıp kavurmaya devam edin. Bamyanın yağını süzün ve fırına dayanıklı bir kabın içine yayın. Bir kase içinde yumurtaları, unla beraber topak olmayacak şekilde çırpın. Bamyanın üzerine çırpılmış yumurtaları gezdirin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Kırmızıbiber serperek, sıcak olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri