Şerbetli tarifler

Fındıklı Samsa Tatlısı

  Malzemeler

1 su bardağı toz fındık 

1 su bardağı pudraşekeri 

2 adet yumurta 

Hamuru için: 

Yarım kg un 

Yarım çorba kaşığı limon suyu 

2 adet yumurtanın sarısı 

Yarım çay kaşığı tuz 

1 çay bardağı sıvıyağ 

Yarım kahve fincanı tozşeker 

1 su bardağı su 

400 gram margarin 

Şerbeti için: 

Bir buçuk su bardağından biraz fazla su 

2 su bardağı tozşeker 

Üzerine: 

Toz antepfıstığı 

Fındıklı Samsa Tatlısı Yapılışı

Hamur için, su ve margarin hariç tüm malzemeyi karıştırın. Daha sonra suyunu ilave edip hamuru yoğurun ve büyük bir top haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Sonra 400 gram margarini, hamurun ortasını kesip, içine yerleştirin. Yine tüm hamuru (parçaya ayırmadan) merdane ile inceltin. 1 cm gibi bir kalınlık elde edince, yufkayı üst üste katlayıp buzdolabına koyun ve yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar, hamuru merdane ile inceltin. Yeniden çarşaf gibi katlayın. Tekrar buzdolabında yarım saat bekletin. Diğer taraftan toz fındığı ve pudraşekerini, 2 yumurtanın akıyla yoğurun. Bu karışımı hamurun ortasına yerleştirin ve rulo biçiminde sarın. Uzun baget ekmek şekli verin. İstediğiniz formda küçük parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve şekeri kaynatın. Hamurlar sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Hamurlar şerbeti çekince üzerine toz antepfıstığı serpip servis yapın.

Fındıklı Samsa Tatlısı

  Malzemeler

1 su bardağı toz fındık 

1 su bardağı pudraşekeri 

2 adet yumurta 

Hamuru için: 

Yarım kg un 

Yarım çorba kaşığı limon suyu 

2 adet yumurtanın sarısı 

Yarım çay kaşığı tuz 

1 çay bardağı sıvıyağ 

Yarım kahve fincanı tozşeker 

1 su bardağı su 

400 gram margarin 

Şerbeti için: 

Bir buçuk su bardağından biraz fazla su 

2 su bardağı tozşeker 

Üzerine: 

Toz antepfıstığı 

Fındıklı Samsa Tatlısı Yapılışı

Hamur için, su ve margarin hariç tüm malzemeyi karıştırın. Daha sonra suyunu ilave edip hamuru yoğurun ve büyük bir top haline getirin. 30 dakika kadar dinlendirin. Sonra 400 gram margarini, hamurun ortasını kesip, içine yerleştirin. Yine tüm hamuru (parçaya ayırmadan) merdane ile inceltin. 1 cm gibi bir kalınlık elde edince, yufkayı üst üste katlayıp buzdolabına koyun ve yarım saat bekletin. Daha sonra tekrar, hamuru merdane ile inceltin. Yeniden çarşaf gibi katlayın. Tekrar buzdolabında yarım saat bekletin. Diğer taraftan toz fındığı ve pudraşekerini, 2 yumurtanın akıyla yoğurun. Bu karışımı hamurun ortasına yerleştirin ve rulo biçiminde sarın. Uzun baget ekmek şekli verin. İstediğiniz formda küçük parçalara bölüp, üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 20 dakika pişirin. Bu arada şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve şekeri kaynatın. Hamurlar sıcakken üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Hamurlar şerbeti çekince üzerine toz antepfıstığı serpip servis yapın.

Bakmadan Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.