Saklı yakut taneleri
Binlerce yıldır insanoğlunun damağını şenlendiren nar ile yapılan enfes tarifler...
KOMPOSTO(8-10 Kişilik)
2 su bardağı tozşeker, 8 su bardağı su, 750 gram nar
Tozşekeri suyla beraber ocağa oturtun. Şeker eriyip su kaynamaya başlayınca ayıklanmış narları katın. 1-2 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Soğuduktan sonra kaselere bölüp servis yapın.
Saklı yakut taneleri
NARLI İRMİK TATLISI(12-14 Kişilik)
Bir buçuk kg süt, 14 çorba kaşığı tozşeker, 14 çorba kaşığı irmik, 2 paket vanilya, 1 adet iri nar, 1 paket jöle, iki buçuk çay bardağı sıcak su, iki buçuk çay bardağı soğuk su
Sütü, tozşeker ve irmikle beraber bir tencereye alın. Ağır ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Koyulaşınca içine vanilyayı katın. 1-2 dakika daha karıştırıp tencereyi ocaktan alın. Orta büyüklükte, ortası açık bir kek kalıbını suyla ıslatın. Pişen muhallebiyi içine boşaltın. Nar tanelerini üzerine yayın. Jöleyi önce sıcak suyla eritin. Daha sonra soğuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tatlının üzerine dökün. 3 saat buzdolabında beklettikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri