Sakız ağacının efsunlu reçinesi: Sakız
Sakız ağacının dalları ve gövdesindeki çiziklerden elde edilen bir reçine olan damla sakızı, minicik bir parçasının efsunlu dokunuşuyla içine girdiği tüm yemekleri farklılaştırıp benzersiz kılar. Elmas Yetgin, helvadan pastaya, kurabiyeden keke kadar, buram buram damla sakızı kokan tarifler hazırladı
Sakız ağacının dalları ve gövdesindeki çiziklerden elde edilen bir reçine olan damla sakızı, minicik bir parçasının efsunlu dokunuşuyla içine girdiği tüm yemekleri farklılaştırıp benzersiz kılar. Elmas Yetgin, helvadan pastaya, kurabiyeden keke kadar, buram buram damla sakızı kokan tarifler hazırladı
Sakız ağacının efsunlu reçinesi: Sakız
Kokoş pasta
(6-8 kişilik)
1 adet kakaolu pandispanya
Krema için: 1 litre süt, 1 su bardağı tozşeker, 2 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 100 gram tereyağı, 1 parça fındık büyüklüğünde damla sakızı, 1 çay bardağı karışık granül meyve şekeri, 1 çay bardağı dövülmüş badem
Keki ıslatmak için: 1 su bardağı süt u u Yarım tatlı kaşığı tozşeker
Üzerine: 250 gram pişmaniye
Süslemek için: Damla çikolata, meyve şekerlemesi
PANDİSPANYAYI ıslatmak için süt ve tozşekeri karıştırın. Kekin alt parçasını servis tabağına alın ve üzerini sütlü karışımın yarısı ile ıslatın. Kalan sütle de diğer pandispanya parçasını ıslatın. Krema için sütü bir tencereye alın. Tozşeker, un ve nişasta ilave edip, koyu bir kıvam alana kadar tahta bir kaşıkla karıştırın. Ocağın altını kapatın ve dövülmüş damla sakızı ile tereyağını ekleyip, telle çırparak soğumasını sağlayın. Karışımın yarısına karışık granül meyve şekeri ve bademi katıp, karıştırın. Sütle ıslattığınız pasta tabanının üzerine granül meyve şekerli kremayı yayın. Diğer parçayı üzerine kapatın. Sade kremayı üzerine boşaltıp, her tarafını kaplayın. Soğuması için buzdolabında 1 saat bekletin. Servis yapmadan 15 dakika önce üzerini pişmaniye ile kaplayın. Damla çikolata ve meyve şekerlemesi ile süsledikten sonra dilimleyerek servis yapın
Sakız ağacının efsunlu reçinesi: Sakız
Damla sakızlı irmik helvası
(6-8 kişilik)
1 tatlı kaşığı dövülmüş damla sakızı, 2 su bardağı irmik, 100 gram tereyağı, 1 su bardağı kara, Özbek üzümü, Bir buçuk su bardağı kıyılmış ceviz, 2 su bardağı süt, Bir buçuk su bardağı tozşeker
İRMİK ve tereyağını bir tencereye alın. Bir yandan tahta bir kaşıkla kavururken, diğer yandan da üzüm ve cevizi ekleyin. Kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin ve ocağın altını kapatın. Diğer taraftan ayrı bir tencerede süt, damla sakızı ve tozşekeri kaynamaya bırakın. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kavurduğunuz irmiğin üzerine ilave edip, karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve 15-20 dakika demlenmeye bırakın. Daha sonra dilediğiniz şekilde servis yapın.