Sağlık ve lezzet deposu: Enginar
Milföy Çubukları Eşliğinde Sebzeli Enginar Tarifi (4 kişilik)
4 adet enginar
1 adet soğan
1 çay bardağı konserve bezelye,
1 adet havuç
1 adet büyük boy patates,
tuz,
karabiber
1 çay bardağı krema,
1 çorba kaşığı tereyağı
Beşamel sos için:
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
Milföy çubukları için:
4 adet milföy hamuru
1 adet yumurta
Üzerine:
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Enginarları yumuşayana kadar haşlayın. Havuç ve patatesleri minik minik doğrayıp haşlayın ve süzün. Bezelyeleri de ekleyip karıştırın. Soğanları da küp küp doğrayıp tereyağında havuç, patates ve bezelyelerle birlikte kavurun. Üzerine krema, tuz ve karabiber ekleyip, 4-5 dakika pişirin. Garnitürü enginarların ortasına paylaştırın. Diğer tarafta beşamel sos için tereyağında unu kavurun. Sütü ekleyip karıştırarak pişirin. Beşamel sosu enginarların üzerine yayın. En üste rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Milföy çubukları için hamurları şeritler halinde uzun uzun kesin. Üzerlerine yumurtanın beyazını sürün. İki adet hamuru, yumurtalı kısımları üst üste gelecek şekilde yerleştirin. Bir ucunu sabit tutarak burun. Çubukların üzerine yumurta sarısını sürüp, 200 derece fırında kızarana kadar pişirin. Milföy çubuklarını enginarla birlikte servis yapın.
Sağlık ve lezzet dolu: Enginar
Enginar Salatası Tarifi (6 kişilik)
6 adet enginar
2 adet orta boy patates
5 adet kornişon turşu
10 adet yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı kapari
2 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
Yarım demet dereotu
Yeteri kadar tuz
ENGİNARLARI bir-iki damla limon suyu eklediğiniz suda haşlayın. Patatesleri haşlayıp soğuttuktan sonra kabuklarını soyun ve doğrayın. Kornişon, zeytin ve dereotunu ince kıyın. Büyükçe bir kaseye 3 adet enginar ve patatesi koyup ezin. Üzerine mayonez, yoğurt ve diğer malzemeleri ilave edip karıştırın. Karışımı 3 adet enginarın üzerine koyup, servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler