Sağlık ve lezzet deposu: Pırasa

PIRASA DOLMASI(6 Kişilik)

Malzemeler:

1 kg kalın pırasa

2 adet soğan

250 gram kıyma

4 çorba kaşığı pirinç

1 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım demet maydanoz

2 su bardağı sıcak su

1 çorba kaşığı tereyağı

2 adet yumurtanın sarısı

1 adet limonun suyu

Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Pırasaları temizleyip kalın beyaz kısımlarını 3 parmak boyunda kesin. Bir tencereye alıp az suda 5 dakika haşlayın. Süzüp kenara alın. Soğanları incecik kıyıp geniş bir kaba alın. Üzerine kıyma, yıkanmış pirinç, salça, sıvıyağ, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Soğuyan pırasa halkalarını birbirinden ayırın. İçlerine harç doldurup tencereye dizin. Üzerine su ve tereyağı ekleyin. Ocağa oturtup orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Dolmalar pişince yumurta sarısı ve limon suyunu bir kapta çırpın. Üzerine yemeğin suyundan biraz ekleyerek karıştırın. Karışımı pırasaların üzerine gezdirin. 5 dakika daha pişirip ocaktan alın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...