Sağlık deposu karnabahar ile 15 lezzet

 Fırında Karnabaharlı ve Brokolili Yumurta Tarifi (4 kişilik)

6 adet yumurta
10-12 çiçek karnabahar
10-12 çiçek brokoli
2 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber


YUMURTALARI haşlayıp kabuklarını soyun. Karnabahar, brokoli ve havucu tuzlu suda haşlayın. Yumurtaları dilimleyip bir fırın kabına yerleştirin. Etrafına karnabahar, brokoli ve dilimlenmiş havuçları yerleştirin. Bir tavada margarini eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiber de ekleyip, boza kıvamına gelince ocaktan alın ve yemeğin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Folyoyu çıkartarak 10 dakika daha pişirin. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada sürekli karıştırarak kavurun. Yemeğin üzerine dökerek servis yapın.


Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...