Sağlığın adresi
Kalsiyum ve potasyum yönünden zengin olan pırasa ile lezzetli tarifler...
PIRASALI MAKARNA(6 Kişilik)
Yarım paket makarna, yarım kg pırasa, 1 çay bardağı zeytinyağı yarım demet maydanoz, yarım demet nane, yarım demet dereotu, tuz, karabiber
Makarnayı bol suda 10 dakika haşlayın. Bu arada pırasanın beyaz kısımlarını parmak uzunluğunda doğrayıp, ortadan ikiye kestikten sonra jülyen şeklinde ince uzun şeritler halinde kesin. Tavaya 3 çorba kaşığı zeytinyağını aktarıp, içinde pırasaları kavurun. Üzerine doğranmış maydanoz, nane ve dereotunu katıp karıştırın. Tuzunu ayarlayıp ocaktan alın. Makarnaların suyunu süzdürüp bir kaba aktarın. Üzerine pırasalı harcı ve kalan zeytinyağını ekleyip harmanlayın. İster sıcak, ister soğuk servis yapın.
Sağlığın adresi
ETLİ PIRASA(8 Kişilik)
2 çorba kaşığı tereyağı, 1 kg kuşbaşı kuzu eti, 2 demet taze soğan, 2 adet domates, 2 adet sivri biber, 1 kg pırasa, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 adet kabak, tuz, karabiber
Tereyağını bir tencereye aktarıp, içinde kuzu etini kavurun. Et kavrulunca, taze soğanların yeşil kısımları hariç 1'er cm doğranmış beyaz kısımlarını tencereye ilave edin. 1-2 dakika kavurduktan sonra küp doğranmış sivri biber ve domatesleri katın. Domatesler suyunu bırakıp çekene dek tencerenin kapağını kapatmadan pişirin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayıp tencereyi ocaktan alın. Diğer tarafta, 1 kg pırasanın beyaz kısımlarını 10-12 cm uzunlukta keserek boylamasına ikiye böldükten sonra büyükçe bir tavaya aktarın. Zeytinyağını da katıp pırasaları fazla alt üst etmeden soteleyin. Sotelenen pırasaları servis tabağına aktarın. Aynı tavada halka doğranmış kabakları soteleyin. Ardından servis tabağındaki pırasaların üzerine kabakları ve sıcak olarak tencerede bekleyen eti ekleyin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- İlham Veren Konuklarla Aynı Sofra'da
- Geçmişten Geleceğe Gastronomi
- Zeynep Dinç'le Yaş Günü Özel: Kutlama Tatlıları