Sabah kahvaltısına özel
SÜTLÜ YUMURTA(4 Kişilik)
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızıbiber
BİR kaba 2 su bardağı sütü alıp, yumurtaları, tuz ve karabiberi ekleyin. İyice çırpıp, bu karışımı tencerSAeye alın. Karıştırarak pişirin. Servis tabağına dökün. Ayrı bir yerde tereyağını tavada eritip, kırmızıbiberi yakın. Tabaktaki yumurtalı karışımın üzerine gezdirip, kızarmış ekmek ile sıcak servis yapın.
Sabah kahvaltısına özel
FIRINDA KARNABAHARLI VE BROKOLİLİ YUMURTA(4 Kişilik)
6 adet yumurta
10-12 çiçek karnabahar
10-12 çiçek brokoli
2 adet havuç
3 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
Tuz, karabiber
YUMURTALARI haşlayıp kabuklarını soyun. Karnabahar, brokoli ve havucu tuzlu suda haşlayın. Yumurtaları dilimleyip bir fırın kabına yerleştirin. Etrafına karnabahar, brokoli ve dilimlenmiş havuçları yerleştirin. Bir tavada margarini eritip unu rengi dönene kadar kavurun. Üzerine azar azar sütü ilave edin. Tuz ve karabiber de ekleyip, boza kıvamına gelince ocaktan alın ve yemeğin üzerine gezdirin. Alüminyum folyo ile tepsinin üzerini kapatarak önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dakika pişirin. Folyoyu çıkartarak 10 dakika daha pişirin. Dolmalık fıstıkları yapışmaz yüzeyli bir tavada sürekli karıştırarak kavurun. Yemeğin üzerine dökerek servis yapın.
Sabah kahvaltısına özel
SAHANDA KEŞLİ YUMURTA(3 Kişilik)
1 kahve fincanı rendelenmiş keş
1 çorba kaşığı tereyağı
3 adet yumurta
KEŞ ve tereyağını bir sahana alıp, iyice kavurun. Üzerine yumurtaları kırın ve sahanın ağzına bir kapak örtün. Yumurtalar dilediğiniz kıvamda piştiği zaman ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Sabah kahvaltısına özel
SEBZELİ YUMURTA(1 Kişilik)
1 adet orta boy dolmalık biber
Yarım adet domates
1/3 kabak
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı sıvıyağ
Karabiber
DOLMALIK biberin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin. Aynı şekilde domates ve kabağı da ince ince dilimleyin. 1 tatlı kaşığı sıvıyağı teflon tavaya aktarıp, sebzeleri doğradığınız sıraya göre tavaya aktarın. 5 dakika kadar tavanın kapağını kapalı tutarak pişirin. Sonrasında üzerine yumurtayı kırın. Yumurtayı katı istiyorsanız kapağı kapalı olarak, eğer sulu tercih ediyorsanız kapağı açık olarak pişirin. Ocaktan alıp servis tabağına aktarın, servis yapın.
Sabah kahvaltısına özel
SUCUKLU YUMURTA(2 Kişilik)
1 K3 adet yumurta
1/4 kangal sucuk
Yarım tatlı kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber
SUCUĞUN zarını temizleyin. Halka halka dilimleyin. Tereyağını eritin. Sucuk dilimlerini tereyağında hafifçe pişirin. Üzerine sarıları dağılmadan yumurtaları aralıklarla kırın. Kapağı kapatıp, dilediğiniz kıvama gelene kadar pişirin. Servis tabağına alıp üzerine tuz ve karabiber ekleyin. Ekmekle servis yapın.
Sabah kahvaltısına özel
FIRINDA YUMURALI KABAK(3 Kişilik)
3 adet kabak
5 adet taze soğan
5-6 dal dereotu
1 adet kırmızı dolmalık biber
3 adet yumurta
1/3 su bardağı diyet süt
1 çorba kaşığı kepekli un, tuz
KABAKLARI kazıyıp 1 cm kalınlığında doğrayın. Buharda çok hafif pişirin. Soğan ve dereotunu ayıklayıp ince ince kıyın. Kırmızı biberin tohumlarını çıkartıp şerit şeklinde doğrayın. Tüm sebzeleri harmanlayıp bir fırın kabına yayın. Yumurtaları iyice çırpın. Kepekli unu ekleyip karıştırın. Bu karışımı sebzelerin üzerine dökün. 190 derece fırında yumurtalar katılaşana kadar pişirin.
Sabah kahvaltısına özel
MİLFÖY YATAĞINDA HELLİMLİ YUMURTA
4 adet milföy
100 gr rendelenmiş hellim
2 kaşık acuka
2 milföy yan yana fırın tepsisine konur. Üzerlerine hellim serpilir.Diğer Milföyler ortaları bardak yardımıyla kesilir(bu parçalarda pişirilir.) ve diğer milföylerin üzerine konur. Bir süre üzerleri kızarmadan pişene kadar fırınlanır. Bu şekilde piştikten sonra üzerlerine birer yumurta kırılır. Bu şekildede 5 dakika fırınlandıktan sonra servis tabaklarına konur. Yanlarına bardakla kesilmiş parçaların arasına acuka sürülmüş milföylerde konarak afiyetle yenir.
Sabah kahvaltısına özel
BİBERLİ SUCUKLU YUMURTA(6 Kişilik)
8 adet sivri biber
1 adet domates
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım paket sucuk
6 adet yumurta, tuz
Biberleri iki parmak eninde doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup küp doğrayın. Geniş bir tavada tereyağını eritip, biberleri 5 dakika kavurduktan sonra, domatesleri ekleyin ve suyunu çekinceye kadar pişirin. İstediğiniz şekilde doğradığınız sucukları da üzerine ekleyip, çevirerek 3 dakika pişirin. Bir kaşık yardımı ile harcı aralayıp, yumurtaları kırın. Tuzunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak 2 dakika daha pişirin ve ocağı söndürün
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler