Rus Mutfağı
DANA PİROŞKİ(4 Kişilik)
Malzemeler:
250 gram dana kıyma
1 büyük boy soğan
Yarım diş sarmısak
Yarım çorba kaşığı karabiber
Yarım çorba kaşığı tuz
Krep için:
2 su bardağı un
2 su bardağı süt
3 adet yumurta
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay kaşığı tuz
Krep hamurunun panesi için:
2 adet yumurta
2 su bardağı galeta unu
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Süslemek için:
Halka doğranmış dolmalık kırmızıbiber
1 yaprak roka
1-2 dal maydanoz
Yarım çorba kaşığı kırmızı biber
2 çay kaşığı kırmızı pulbiber
Hazırlanışı:
Kıymayı tencereye alın. Soğanı mikserde püre haline getirin. Sarmısağı ince kıyın. Daha sonra tencereye ilave ederek karıştırın. Kısık ateşte 1 saat kavurun. Karabiber, tuz, kırmızıbiber ve kırmızı pulbiberi ekleyerek 1-2 saniye karıştırıp ocaktan alın. Krep hamurunu hazırlamak için un, süt, yumurta, tozşeker ve tuzu çırpma teli ile 10 dakika çırpın. Başka bir tencereye tel süzgeç ile süzün. Sıvıyağı fırça ile tavaya sürün. Hamuru daha sonra tavaya dökerek kısık ateşte 2-3 dakika pişirin. Diğer kreplere de aynı işlemi uygulayın. Soğuyan harcı avuç içinde sıkarak kreplerin içine yerleştirin. Kenarlarını içe doğru kıvırıp rulo yapın. Önce yumurta daha sonra galeta ununda paneleyin. Fritözde kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Rus Mutfağı
BORÇ ÇORBASI(8 kişilik)
Malzemeler:
1 orta boy bir lahananın 1/4’ü
3 adet kırmızı pancar
4 diş sarmısak
Yarım fındık büyüklüğünde limon tuzu
200 gram kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet sivri biber
3 adet orta boy soğan
1 adet orta boy kereviz
3 adet orta boy domates
8 su bardağı et suyu
1 demet maydanoz
Yarım çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı yoğurt, tuz
Hazırlanışı:
Pancarların kabuklarını soyup jülyen doğrayın. Sarmısakları ezip pancarlara karıştırın ve üzerine limon tuzu döküp bir kenarda beklemeye alın. Tereyağını eritip etleri kavurun ve kenara alın. Etleri aldıktan sonra aynı kaba küp doğradığınız soğan, kereviz, domates ve sivribiberi ekleyip kavurun. Lahana ve maydanozu ince doğrayıp karışıma ekleyip 15 dakika kavurun. Et suyunu, kavurduğunuz etleri ve tozşekeri ekleyip çorbayı pişmeye bırakın. Üzerine bir çorba kaşığı yoğurt koyarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri