Rumeli'den seçme lezzetler

Rumeli mutfağının geleneksel tatlarını sizler için hazırladık...

PANCARLI SEMİZOTU ÇORBASI(6 Kişilik)

3 adet orta boy pancar, yarım demet semizotu, 1 adet tavuk budu, 6 su bardağı su, 1 su bardağı yoğurt, 1 adet yumurta, 2 çorba kaşığı silme un, 2 çorba kaşığı tereyağı, tuz, karabiber, üzerine: 8 diş sarmısak, 1 kahve fincanı sirke

Tavuk budunu yumuşayıncaya dek suda haşlayın. Tavuk etini sudan çıkarıp, kabukları soyulup küp doğranmış pancarı ilave edin. Pancar yumuşayana kadar pişirin. Üzerine ayıklanmış semizotu yapraklarını ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta ve unu topak kalmayacak şekilde çırpın. Çorbadan bir kepçe alın ve karışıma ekleyin. Hazırladığınız karışımı azar azar çorbaya ilave edin. Bir tavada tereyağını eritip çorbaya ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Kenara ayırdığınız tavuk budunu elinizle didikleyip çorbanın içine katın. Diğer taraftan sarmısak ve sirkeyi blenderden geçirin. Çorbayla birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
  • Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
  • Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri
ve Daha Fazlası ...