Renkli yaz sofralarına...
SALATALIKLI VE KAVUNLU YAZ ÇORBASI(4 Kişilik)
Malzemeler:
2 dilim kavun
Yarım su bardağı yoğurt
2 adet salatalık
2 çorba kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
10’ar dal maydanoz ve dereotu
1 çorba kaşığı balzamik sirke
5-6 adet buz
Tuz
Hazırlanışı:
Kavun dilimlerini blendere alın. Üzerine yoğurt, kabukları soyulmuş ve dilimlenmiş salatalık, beyaz peynir, maydanoz ve dereotu ilave edin. Tüm malzemeyi blenderden geçirin ve servis kasesine alın. Balzamik sirke ve tuz ekleyip, karıştırın. Buz kattıktan sonra servis yapın.
Renkli yaz sofralarına...
ERİKLİ CHEESECAKE(8 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı tereyağı
Bir buçuk su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı su
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
250 gram tatlı lor peyniri
10 adet kırmızı erik
Üzerine:
Pudraşekeri
Servis için:
Dondurma
Hazırlanışı:
Yumurta ve tozşekeri derin bir kapta çırpın. Eritilmiş tereyağı, un, kabartma tozu, vanilya, süt, su ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edip, tüm malzemeyi karıştırın. En son lor peynirini katın ve tekrar karıştırıp, ısıya dayanıklı yuvarlak bir kek kalıbının içine boşaltın. Üzerine çekirdekleri çıkartılmış ve iri doğranmış eriği yerleştirin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudraşekeri serpin. Dilimleyip, dondurma ile birlikte servis yapın.
Renkli yaz sofralarına...
PATLICANLI MUHAMMARA(6 Kişilik)
Malzemeler:
3 adet patlıcan
1 adet kırmızı biber
4 diş sarmısak
1 çay bardağı kıyılmış ceviz
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Servis için:
Kepekli ekmek
Süslemek için:
Nane, ceviz
Hazırlanışı:
Patlıcan ve kırmızı biberi közleyin. Kabuklarını soyun ve derin bir kabın içinde ezin. İçine dövülmüş sarmısak, ceviz, zeytinyağı, tuz, karabiber ve pulbiber katıp, karıştırın. Ekmeklerin üzerine sürüp, nane ve cevizle süsledikten sonra servis yapın.
Renkli yaz sofralarına...
FESLEĞEN SOSLU SEBZELİ TAVUK BONFİLE(4 Kişilik)
Malzemeler:
2’şer adet kabak ve patlıcan
400 gram ince dövülmüş tavuk bonfile
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt, tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Fesleğen sos için:
1 demet fesleğen
4 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı hardal
Tuz, karabiber
Hazırlanışı:
Temizlenmiş kabak ve patlıcanları halka şeklinde kesin. Patlıcanları acısının çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın. Tavuk etlerini daire şeklinde kesip, kızdırılmış yağda kızartın. Aynı yağda kabağı ve patlıcanı da kızartın. Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve unu 1 dakika kavurun. Sütü ekleyin, koyu bir beşamel sos hazırlayın. Sebze ve etin aralarına beşamel sos gezdirip, üst üste dizin. Fesleğen sos için fesleğen, sarmısak, zeytinyağı ve hardalı robottan geçirin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. Yemeğin üzerine gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.
Renkli yaz sofralarına...
YAZ BÖREĞİ(6 Kişilik)
Malzemeler:
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gram ıspanak yaprağı
1’er demet maydanoz, dereotu ve nane
2 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gram lor peyniri
Tuz, pulbiber, karabiber
Hazırlanışı:
Yufkaları düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. Kenarda kalan kısımları böreğin en üstünde kullanmak üzere ayırın. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyıp, bir kaba alın. İçine yumurta, süt, sıvıyağ, lor peyniri, tuz, pulbiber ve karabiber koyup, karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine 3 adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan 4-5 çorba kaşığı yayın. Tekrar 3 adet yufkayı üst üste koyun, yine harç yayın. Bu şekilde yufka ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Böreğin üst orta kısmına kenarlardan kalan yufka parçaları ile gül şekli yapıp, yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.
Renkli yaz sofralarına...
SİYAH PİRİNÇLİ SÜTLAÇ(4 Kişilik)
Malzemeler:
1 su bardağı siyah pirinç
Yeteri kadar su
1 litre süt
1 su bardağı tozşeker
4 parça damla sakızı
Üzerine:
Vanilyalı dondurma
Hazırlanışı:
Pirinci bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat bekletip suyunu süzün ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı su koyup, kaynatın. Pirinç yarı yarıya pişince sütü ilave edin. Pirinç iyice yumuşayana kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirin. Tozşekeri katın ve 5 dakika daha pişirip, dövülmüş damla sakızını ekleyin. Karıştırdıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve kaselere paylaştırın. Soğuması için buzdolabında en 2 saat bekletin. Dondurmayla servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
- Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
- 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar