Pratik lezzetli ve şık tarifler
Patatesli Kolay Börek Tarifi (6 kişilik)
2 adet patates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
1 adet ekmek hamuru
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patatesleri haşlayın ve haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte, özleşene dek yoğurun. Eliniz unlanmış bir şekilde hamurdan parçalar koparın. Bu hamur parçalarından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kızdırılmış kızgın yağda, arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aktarıp sıcak servis yapın.
Pratik lezzetli ve şık
Peynirli Kek Tarifi (6 kişilik)
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarımşar demet maydanoz,dereotu ve nane
1 adet kırmızı biber
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu, tuz
Üzerine: Susam, çörekotu
DERİN bir kaba aldığınız yumurta ve sıvıyağı iyice çırpın. Yoğurt, beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip, karıştırın. Küp doğranmış kırmızı biberi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bir tutam tuz katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabını yağlayıp, karışımı boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Susam ve çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 140 derece fırında içini çekene kadar pişirin (içinin çekip çekmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Anneler Günü'ne ve Kurban Bayramı'na Özel Tarifler
- Kaan Yarman'la Tam Kararında Lezzetler
- Maria Ekmekçioğlu'ndan Girit Yemekleri