Pratik lezzetli ve şık tarifler
Patatesli Kolay Börek Tarifi (6 kişilik)
2 adet patates
1 adet soğan
Yarım demet maydanoz
tuz
karabiber
1 adet ekmek hamuru
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Patatesleri haşlayın ve haşladıktan sonra kabuklarını soyup rendeleyin. Üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu ilave edip iyice karıştırın. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Bu karışımı ekmek hamuruyla birlikte, özleşene dek yoğurun. Eliniz unlanmış bir şekilde hamurdan parçalar koparın. Bu hamur parçalarından istediğiniz büyüklükte köfteler hazırlayın. Kızdırılmış kızgın yağda, arkalı önlü kızartın. Servis tabağına aktarıp sıcak servis yapın.
Pratik lezzetli ve şık
Patatesli Poğaça Tarifi (35 adet)
4 su bardağı un
10 gram kuru maya
3 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tozşeker
1 çay bardağı süt
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
3 adet haşlanmış patates
Yarım demet maydanoz
Üzerine: 1 adet yumurta sarısı
UNU derin bir kaba eleyin. Üzerine maya, tuz ve tozşeker koyup, karıştırın. Ortasını havuz şeklinde açıp, süt, margarin, yumurta, rendelenmiş patates ve kıyılmış maydanoz ilave edin. Tüm malzemeyi iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve mayalanması için yarım saat bekletin. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve avucunuzun içinde yuvarlayın. Hazırladığınız poğaçaları fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Aşçının notu: Poğaçaları sade olarak yiyebileceğiniz gibi, içine peynir, domates gibi malzemeler koyup, sandviç olarak da tüketebilirsiniz.
Pratik lezzetli ve şık
Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi (30 adet)
125 gram magarin
2 adet yumurta
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı pudraşekeri
3 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartmatTozu
Beş buçuk su bardağı un
1 su bardağı damla çikolata
2 çorba kaşığı hindistancevizi
Süslemek için:
2 paket (80’er gramlık) bitter çikolata
Margarini yumurtalarla birlikte çırpın. Üzerine sıvıyağ, pudraşekeri ve sirkeyi ekleyip tekrar karıştırın. Elenmiş un, kabartma tozu, hindistancevizi ve damla çikolatayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Krema torbasının ucuna geniş dişli uç yerleştirin. Hamuru krema torbasının içine alın. Yağlanmış tepsiye aralıklarla 6-7 cm uzunluğunda çubuklar sıkın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Fırın tepsisinde soğuttuğunuz kurabiyelerin bir ucunu erimiş çikolataya batırıp yağlı kağıdın üzerinde soğumaya bırakın.
Pratik lezzetli ve şık
Pirinçli Kıymalı Börek Tarifi (8 kişilik)
1 su bardağı calrose pirinç
Yeteri kadar su
1 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gram kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
5-6 dal maydanoz
3 adet yufka
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörekotu
Tuz, karabiber, pulbiber
1PİRİNCİ bir tencereye alıp üzerine su ve sıvıyağ ilave edip haşlayın. Süzüp kenara alın. Tereyağı bir tavaya koyup, eritin ve kıymayı kavurun. Ocaktan alıp üzerine haşlanmış pirinç, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve pulbiber ilave edin. 2Yufkaları 8'er adet üçgen parça halinde kesin. Geniş taraflarına pirinçli harçtan koyun. Yan kısımlarını harcın üstüne doğru kapatıp sarın. Uç kısımlarının açılmasını önlemek için suya batırıp yapıştırın. 3Yufkalar ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Börekleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsine yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.
Pratik lezzetli ve şık
Peynirli Kek Tarifi (6 kişilik)
3 adet yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı yoğurt
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
Yarımşar demet maydanoz,dereotu ve nane
1 adet kırmızı biber
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu, tuz
Üzerine: Susam, çörekotu
DERİN bir kaba aldığınız yumurta ve sıvıyağı iyice çırpın. Yoğurt, beyaz peynir, kıyılmış maydanoz, dereotu ve nane ekleyip, karıştırın. Küp doğranmış kırmızı biberi ilave edin. Un, kabartma tozu ve bir tutam tuz katıp, tüm malzemeyi iyice karıştırın. Yağlanmış orta büyüklükte bir fırın kabını yağlayıp, karışımı boşaltın ve spatula ile üzerini düzeltin. Susam ve çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 140 derece fırında içini çekene kadar pişirin (içinin çekip çekmediğini anlamak için keke bir kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar