Portakal ile harikalar yaratın
Portakallı Somon Tarifi (4 kişilik)
4 dilim somon
2 adet portakal
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz,
karabiber
TEREYAĞINI eritip, baharatları ve limon suyunu ekleyin. Somon dilimlerini tepsiye yerleştirip, üzerine
tereyağlı karışımı gezdirin. Üzerine portakal dilimlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin. Baharatlı patates dilimleriyle servis yapın.
Baharatlı patates için:
2-3 adet patatesi yuvarlak dilimleyin. Yarı yarıya haşlayın. Kekik, pulbiber, tuz ve karabiber karışımına bulayıp, sıvıyağda çevirerek kavurun.
Portakallı Somon Tarifi (4 kişilik)
4 dilim somon
2 adet portakal
Bir buçuk çorba kaşığı tereyağı
Yarım tatlı kaşığı toz zencefil
2 diş dövülmüş sarmısak
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz,
karabiber
TEREYAĞINI eritip, baharatları ve limon suyunu ekleyin. Somon dilimlerini tepsiye yerleştirip, üzerine
tereyağlı karışımı gezdirin. Üzerine portakal dilimlerini yerleştirin. Önceden ısıtılmış orta ısılı fırında pişirin. Baharatlı patates dilimleriyle servis yapın.
Baharatlı patates için:
2-3 adet patatesi yuvarlak dilimleyin. Yarı yarıya haşlayın. Kekik, pulbiber, tuz ve karabiber karışımına bulayıp, sıvıyağda çevirerek kavurun.
Portakal ile harikalar yaratın
Portakallı Kurabiye Tarifi (12 adet)
1+1/3 su bardağı un
175 gram yağ
2/3 su bardağı tozşeker
1 adet yumurta
1 paket vanilin
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
1 paket (80 gram) bitter çikolata
2-3 adet vanilyalı gofret
Üzerine:
Tozşeker
Yağı tozşekerle karıştırın. Çırpılmış yumurtayı ekleyin. Un, vanilin, rendelenmiş portakal ve limon kabuğunu ekleyip karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 1 saat dinlendirin. Hamuru 2 eşit parçaya bölün. İki parçayı da unlanmış zeminde merdaneyle bisküvi kalınlığında açın. Çay bardağıyla yuvarlak hamurlar kesin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hamurların yarısının üzerine tozşeker serpin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritin. Dövülmüş gofretleri ekleyip karıştırın. Şekersiz kurabiyeleri taban olarak kullanıp çikolatalı karışımı üzerlerine sürün. Şekerli parçaları da bunların üzerine yapıştırıp servis yapın.
Portakal ile harikalar yaratın
Portakallı Kereviz Tarifi (6 kişilik)
1 kg kereviz, 2 adet portakal
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon, 1 adet elma
10 adet arpacık soğan
1’er çorba kaşığı hardal ve bal
1 su bardağı su
ZEYTİNYAĞI ile yarım limonun suyunu bir tencereye alın. Dörde böldüğünüz limonu ve kabuklarını soyup küp doğradığınız kerevizi tencereye ilave edin. Üzerine bir adet portakalın suyunu, bir adet kabuklarıyla beraber dörde böldüğünüz portakalı ve kabuklarıyla beraber irice doğradığınız elmayı ekleyin. Arpacık soğanları temizleyip bütün olarak malzemeye ilave edin. Son olarak hardal, bal ve suyu ekleyip 15 dakika pişirerek ocağın altını kapatın. Soğuk servis yapın.