Portakal ile çikolatanın aşkı
Çikolatalı Portakallı Mus Tarifi (2 kişilik)
1 paket 80 gramlık bitter çikolata
Yarım portakalın rendelenmiş kabuğu
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet yumurta (akı ile sarısı ayrılacak)
4 çorba kaşığı krema
1 çorba kaşığı rendelenmiş çikolata
BİR paket çikolatayı benmari usulü eritin. İnce şekilde rendelenmiş portakal ve limonun kabuğunu, portakal suyunu, tereyağını ve yumurtanın sarısını erimiş ve ılık haldeki çikolataya ilave ederek karıştırın ve soğumaya bırakın. Başka bir kapta yumurtanın akına kremayı ekleyerek kar haline gelene dek çırpın. Soğumuş olan çikolataya ekleyerek iyice karıştırın. Sonrasında servis kaselerine boşaltarak buzdolabında bir-iki saat dinlendirin. Dolaptan çıkartıp servis yaparken üzerini rendelenmiş çikolata ile süsleyin.
Portakal ile çikolatanın aşkı
Portakallı Çikolatalı Kek Tarifi (8 kişilik)
4 adet yumurta
Yarım su bardağı portakal suyu
3 adet portakalın
rendelenmiş kabuğu
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Sosu için:
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 su bardağı portakal suyu
Yarım su bardağı pudraşekeri
YUMURTALARIN aklarını ve sarılarını ayırın. Yumurta sarıları, yarım su bardağı portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve tozşekeri, tozşeker eriyene kadar çırpın. Bir su bardağı un, kabartma tozu ve tuzu eleyip yumurta sarılı karışıma ekleyerek tahta bir kaşıkla karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpıp karışıma ekleyin. Yuvarlak bir kalıba döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Sosu için, portakal suyu, portakal kabuğu rendesi ve pudraşekerini karıştırıp keki ıslatın. Çikolataları benmari usulü eritip kekin üzerine gezdirin. Çikolata donduktan sonra portakal dilimleri ve nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.
Aşçının notu: Kek hamuruna arzunuza göre çikolata parçaları ve damla çikolata da ekleyebilirsiniz.
Sofra’da Bu Ay
- İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
- Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
- Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler