Peynirin ev hali...
Peynir Yapımı (5 kg süt için):
5 litre pastörize süt
l10-15 gram toz kalsiyum
klorür
lYarım çay bardağı ılık su
1 çay kaşığı sıvı peynir mayası
5 çay kaşığı kaya tuzu
Temiz tülbent
Hazırlanışı:
Derin bir tencereyi ocağa oturtup, sütü içine boşaltın. Parmağınızı batırınca yanmayacak derecede (28 ile 34 derece arası) ısıtın. Ocağın altını kapatın. Ayrı bir yerde kalsiyum klorürü ılık suda eritip, süte ekleyin.
Sofra’da Bu Ay
- Hızlı Hafta 7 Güne Pratik Tarifler
- Zeynep Dinç'ten Elmalı Ilık Sonbahar
- İnci Bak'tan Uskumrulu Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL