Nefis tatlar

SEBZE ÇORBASI(6-8 Kişilik)

1 adet soğan, 3 çorba kaşığı sıvıyağ, 1 adet rendelenmiş havuç, 1 adet patates, 1 çorba kaşığı salça, yarım tatlı kaşığı nane, yarım tatlı kaşığı pulbiber, 1 su bardağı et ya da tavuk suyu, 5 su bardağı su, yarım çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı kırmızı mercimek, 2 kök ıspanak, 2-3 dal maydanoz, tuz, karabiber

Küp doğranmış soğanı sıvıyağda soteleyin. Havuç ve patates ekleyip sotelemeye devam edin. Salça ekleyip karıştırın. Nane, pulbiber, et ya da tavuk suyu, su ilave edip, kısık ateşte pişmeye bırakın. Kaynamaya başlayınca pirinç, mercimek, tuz ve karabiber ekleyin. Pirinç ve mercimek pişip, dağılmaya başlayınca, kıyılmış ıspanak ve maydanoz yaprağı ilave edin. Beş dakika daha pişirip ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...