Mutluluk gıdaları
Mutluluğun kapılarını bizlere açan mucizevi gıdalar ve bu gıdalardan yapılan enfes tarifler...
Mutluluğun kapılarını bizlere açan mucizevi gıdalar ve bu gıdalardan yapılan enfes tarifler...
ACI BİBER
ruhsal olarak kişiyi çok rahat ve mutlu hissettirir.
PATLICAN-BİBER REÇELİ
150 gram acı biber, 350 gram kırmızı tatlı biber, 650 gram mini patlıcan, 1 çay kaşığı karbonat, 6 su bardağı tozşeker, 2 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı limon tuzu (toz halinde olan), 1 çay kaşığı tereyağı
Öncelikle biberleri ve patlıcanları yıkayın. Kırmızı biberlerin tepesini keserek, tohum kısımlarını çıkarın. Bir tencereye, su ve bir çay kaşığı karbonat ekleyerek, su kaynadığı zaman tüm sebzeleri içine atın. Tam 8-10 dakika kadar haşlayın. Süzgece alarak soğuk sudan geçirin ve süzün. Soğuduğu zaman buzlukta tam 30 dakika tutarak şoklama yapın. Sebzeler buzlukta iken şerbeti hazırlayın. 6 su bardağı tozşekere, 2 su bardağı su ilave edin. Ocağın üstüne alın. Kaynamaya başladıktan sonra, şerbeti 8-10 dakika, biraz kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzluktan çıkardığınız sebzeleri ilave edin. 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin. 30 dakika hep beraber kaynatın. 1 tatlı kaşığı kadar limon tuzunu ekleyin. 8-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelden bir kaşık alıp tabağa dökün. Eğer yayılmıyorsa, reçel olmuş demektir. Soğuduğu zaman kavanozlara doldurun.
Mutluluk gıdaları
BADEM
Kanın akışını rahatlatan aminoasitler içeriyor. İşe giderken yanınıza alacağınız bir miktar badem ile gün içindeki mutluluk hissinizi artırabilir, yüzünüzdeki gülücükleri çoğaltabilirsiniz.
YUMURTALI VE BADEMLİ KUZU TAGİNE(6 Kişilik)
4 adet yumurta, 3 çorba kaşığı tereyağı, 2 adet orta boy soğan, bir buçuk kg kuzu eti, 1 tutam safran, 3 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz, 150 gram soyulmuş badem, tuz, beyaz biber
İki çorba kaşığı tereyağını bir tencereye alıp üzerine çok ince doğranmış soğanları ve kuşbaşı doğranmış etleri ekleyin. Orta ateşte etler suyunu bırakıp yeniden çekinceye kadar kavurun. Tuz, beyaz biber, safran ve ince kıyılmış maydanozu ilave edin. Üzerine yumurtaları kırın ve pişmeye bırakın. Diğer taraftan ayrı bir kapta kalan tereyağını eritip bademleri renkleri dönene kadar kavurun ve yumurtalar pişince yemeğin üzerine serperek servis yapın.
TARİF DETAY