Mutfağımızdan lezzet seremonisi

ŞİVEYDİZ(5 Kişilik)

Malzemeler:

Bir buçuk çay bardağı aşurelik buğday

1 çay bardağı nohut

100 gram kuzu eti

1 çorba kaşığı tereyağı

Yarım soğan

5 su bardağı et suyu

2 çorba kaşığı yoğurt

1 adet yumurta sarısı

1 çorba kaşığı un

Yarım limonun suyu

Tuz karabiber

Üzeri için:

2 çorba kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı pulbiber

Bir tutam nane

1-2 dal taze kekik

Hazırlanışı:

Buğday ve nohudu bir gece önceden ayrı kaplarda ıslatın. Eti küçük küpler halinde doğrayın. Tereyağını tencereye alıp ince doğranmış soğanı rengi dönene dek kavurun. Üzerine eti ilave edin ve suyunu salıp çekene dek karıştırarak pişirin. Et suyu, buğday, nohut, tuz ve karabiber ilave edin. Tüm malzeme iyice yumuşayana dek pişirin. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limon suyunu karıştırın. Ocaktan almadan önce karışımı çorbaya katın. Bir iki taşım kaynattıktan sonra ocağı kapatın. Üzeri için tereyağını kızdırıp pulbiber ve naneyi yakın. Çorbanın üzerine gezdirin ve kekikle süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • İnci Bak’tan kabak ve patlıcanla ezber bozan tarifler
  • Şef Beyza Çevik ve Berrin Ak’tan Beş Çayı Sofraları
  • Zeynep Dinç'ten Yazı Yufkaya Saran Tarifler
ve Daha Fazlası ...